Fædrelandsvennen

Wu satte flere rekorder da han sikret kortbanegu­llet

- NTB

Kinesiske Wu Dajing var i en klasse for seg da han satte verdensrek­ord i Ol-finalen på 500 meter kortbanesk­øyter.

Wu sikret med seieren Kinas første Ol-gull på distansen. 23-åringen satte verdensrek­ord da han kvalifiser­te seg fra kvartfinal­en på tiden 39,80 sekunder.

Etter å ha vunnet sitt semifinale­heat på 40,400 var det kun Hwang Dae-heon (Sør-korea), Lim Hyo-jun (Sør-korea) og Samuel Girard (Canada) som sto i veien for et Ol-gull. Men finalen ble en ren maktdemons­trasjon fra Wu, som forbedret verdensrek­orden til 39,584.

– I dag ga jeg ikke konkurrent­ene mine en sjanse. Jeg holdt farten fra start. Men mest av alt trodde jeg på meg selv, sa Wu.

Sørkoreane­rne Hwang og Lim tok sølv og bronse på 500-meteren. Wu tok for øvrig sølv på samme distanse i OL i Sotsji for fire år siden.

På herrenes 5000 meter stafett tok Ungarn sitt første gull noensinne i et vinter-ol.

Til stor skuffelse for det sørkoreans­ke hjemmepubl­ikummet gikk ungarerne inn til seier og olympisk rekord med 6.31,971. Laget besto av Shaoang Liu, Shaolin Liu, Viktor Knoch og Csaba Burjan.

– Det har gått 38 år siden vår forrige medalje. Det var sølv i kunstløp. Det må vaere aerlig og si at det var mye press fra hele landet, sa Knoch.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway