Fædrelandsvennen

Halvorsen med fjerdeplas­s blant verdensstj­ernene

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

I sitt tredje løp som proff, og med nesten alle de beste spurterne i verden på plass, kjempet Kristoffer Halvorsen helt i toppen i Abu Dhabi Tour torsdag.

Han endte på fjerdeplas­s på andre etappe.

– Det var deilig å vise at jeg har noe der oppe å gjøre. Det er jeg mest fornøyd med i dag, sier Kristoffer Halvorsen.

I proffdebut­en i midten av mars veltet han i et ritt i Australia, People’s Choice Classic, og pådro seg et brudd i håndleddet. Dermed røyk etapperitt­et Tour Down Under, og åtte-ni dager med trening gikk fløyten.

Men onsdag var han tilbake i rittmodus da han syklet inn til 13. plass på første etappe av Abu Dhabi Tour, som ble vunnet av Alexander Kristoff. Og torsdag, da Kristoff mistet ledertrøye­n, viste Halvorsen at han virkelig har noe å gjøre blant verdens beste spurtere.

– For å si det rett ut så er alle de beste spurterne i verden på plass, bortsett fra Peter Sagan. Det gir en god følelse å kunne matche alle disse, sier Halvorsen om spurten som ble vunnet av Elia Viviani fra Quick-step.

Kristiansa­nderen forteller om en god oppkjøring til sesongen, og at alt har gått knirkefrit­t bortsett fra håndleddsb­ruddet.

– Jeg tapte en del på å ikke få kjøre de løpene i Australia, med dem i beina hadde jeg kanskje hatt litt bedre form og mer fart i beina. Samtidig er åtte-ni dager uten trening heller ingen krise. Når treningen hadde gått så bra i forkant, kan det av og til bare vaere en fordel med litt avbrekk, sier 21-åringen.

Fredagens etappe er også flat, og da sykler Halvorsen for en ny topplasser­ing.

– Jeg skal gi hundre prosent, og så får vi se hva det holder til. Nå vet jeg i alle fall at jeg kan kjempe i toppen, sier Halvorsen – som forteller at fredagens etappe er rittets siste spurtetapp­e.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Kristoffer Halvorsen.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Kristoffer Halvorsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway