Fædrelandsvennen

Dette er den yngste midtbanen i Eliteserie­n

Selv om han har Eliteserie­ns yngste midtbanetr­io, ser Start-trener Mark Dempsey ingen grunn til å vaere bekymret.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Det er ikke et problem. Vi er mobile, vi beveger oss etter ballen og spiller fremover. Jeg synes vi er gode, sier Afeez Aremu.

Aremu er 18 år og blir en sentral brikke på Start-laget den kommende sesongen. Men han blir ikke den yngste.

For midtbanen Start kommer til å mønstre i år, blir etter alt å dømme en trio med Aremu (18), Tobias Christense­n (17) og Isaac Twum (20).

– KAN BLI VELDIG BRA

Ganske uvanlig, om man måler mot andre klubber. Rosenborg kommer til å mønstre en midtbane med en snittalder på rundt 25. Det samme gjør Vålerenga og Brann.

En kjapp titt på de andre Eliteserie­klubbenes spillersta­ll, viser at de fleste lag vil ha en midtbane med en snittalder på mellom 24 og 26. Starts snittalder er altså rett over 18 år.

– Jeg tror det kan bli veldig bra. Vi er gode og trygge med ballen. Selv om vi kanskje ikke får det til å klaffe, så tror jeg det kan bli veldig bra. Vi er ballspille­re som vil spille ball, samtidig som vi er solide defensivt, sier Tobias Christense­n.

17-åringen hoppet rundt på krykker og trente ikke sammen med resten av laget torsdag.

– Jeg fikk en smell i kampen mot Aalesund. Nå får jeg ikke til å strekke ut foten. Vi får bare se.

Skaden skal dog ikke vaere av den alvorlige sorten.

Starts fysioterap­eut skriver følgende i en tekstmeldi­ng angående Christense­ns skade:

– Han fikk seg en smell i kneet, så han må bare avlaste for optimal heling. Vi tar en fortløpend­e vurdering, skriver Marianne Lislevand.

SER IKKE NOE PROBLEM

❞ De har energi og de er kjappe til beins. Jeg ser ingen problemer med det.

MARK DEMPSEY, Start-trener, på spørsmål om ung og uerfaren midtbanetr­io

Det passer nok bra for Mark Dempsey at en slik skade ikke er for alvorlig. Da han bestemte seg for 4–3–3, var mye av grunnen at han ville få det beste ut av de tre unge spillerne.

– Vi har en god miks på midtbanen. På et tidspunkt tenkte jeg at jeg trengte et eldre hode inn der, men nå ser jeg at jeg kanskje har det, bare i en yngre kropp, sa Dempsey til Faedreland­svennen for noen uker siden.

Han ser fortsatt ingen problemer med å skilte en såpass urutinert midtbanetr­io.

– Hvordan kan det vaere et problem? Mot Aalesund dominerer de kampen i store perioder.

De har energi og de er kjappe til beins. Jeg ser ingen problemer med det, sier Dempsey.

– Du tenker ikke at du trenger mer rutine i Eliteserie­n?

– Afeez spiller som om han er 26–27 år. Jeg er den som får ta støyten hvis de ikke er gode nok, men slik jeg ser det nå er de mer enn gode nok, sier Dempsey.

– TROR VI KAN VINNE På DET

Tobias Christense­n er, naturligvi­s, enig med sjefen, og tror Start tvert imot kan få mye igjen for å ha en midtbane som ikke er ferdig med tenårene.

– Jeg tror vi kan vinne på å ha en ung midtbane. Skal vi spille slik vi skal, så må vi ha spillere som tør. Vi er ikke redd for å feile. Vi ønsker å skape ting. Så jeg ser ikke at vi har behov for noe mer rutine, sier Christense­n, som mener han vinner på å ha fått en ballvinner i Aremu bak seg.

 ?? STENERSEN FOTO: STEFFEN ?? Isaac Twum (20, f.v.), Afeez Aremu (18) og Tobias Christense­n (17) danner trolig midtbanen til Start når Eliteserie­n starter 11. mars.
STENERSEN FOTO: STEFFEN Isaac Twum (20, f.v.), Afeez Aremu (18) og Tobias Christense­n (17) danner trolig midtbanen til Start når Eliteserie­n starter 11. mars.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway