Fædrelandsvennen

Jeg er redd midtbanen blir for ung og urutinert

Men slår de tre ungguttene til er det jackpot for Starts nye satsing.

- pål W. Jørgensen SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Det har antakelig aldri skjedd at et eliteserie­lag gått inn i en sesong med en så ung midtbane som det Start gjør i år. Om Tobias Christense­ns (17) skade ikke er alvorlig danner han Starts midtbane med Afeez Aremu (18) og Isaac Twum (20) mot Tromsø 11. mars.

●●Det vil i tilfelle vaere den yngste midtbanen i eliteserie­n med god margin. Antakelig den yngste i eliteserie­n noen gang.

●●Utvilsomt spennende, men også et sjansespil­l.

●●Jeg er redd det blir for urutinert når alvoret starter. Jeg tror Start kan bli kriget i senk mot mer garvede og rutinerte eliteserie­spillere. Til sammen har trioen null kamper på øverste nivå i Norge. Rutine, erfaring og lederegens­kaper er uten tvil en mangelvare i denne lagdelen. Egenskaper som er vanskelig å se og måle, men likefullt ekstremt viktig i et allerede urutinert mannskap.

●●Samtidig er jeg fascinert av satsingen. Mark Dempsey og sportslig leder Tor-kristian Karlsen er tydelige på at alder og rutine har lite å si. Det er kvalitet som gjelder. Her har de hentet to unge gutter, en ghaneser og en nigerianer, som er i naerheten av sine respektive landslag for en del penger. De har klokkertro på sine unge juveler. Det har også Start-spillerne jeg har snakket med her på La Manga.

●●– De spiller som veteraner, sa Henrik Robstad til meg her forleden.

●●Jeg håper min skepsis er ubegrunnet, og at unguttene feier all tvil til side.

●●Mot Aalesund onsdag var det igjen Aremu som kom best ut av det. Den defensive midtbanesp­illeren ser ut som en knallgod forsterkni­ng for dette laget. Her kan det se ut som Start har truffet blink. Trygg og rolig med ball, god pasningsfo­t og ballvinner­egenskaper gjør ham rustet for spill i eliteserie­n. Talentene til de to andre er også utvilsomt stort. 17-åringen Tobias Christense­n har vi allerede et godt bilde av. En god dribler, med nøkkelpasn­inger, ballbehand­ling og kreativite­t som styrker. Isaac Twum (20) er litt mer ubeskrevet. Ujevn og med litt for høy feilprosen­t foreløpig. Kjappe føtter, lavt tyngdepunk­t og godt overblikk er styrker. Skuddfoten har vi også sett, både i trening og kamp.

●●Samtidig har både Twum og Christense­n har sine klare styrker offensivt. Når de møter mer muskler, duellstyrk­e og fart i eliteserie­n er jeg usikker på om de blir avslørt på manglende defensive kvaliteter. Jeg tror Aremu må ha mer hjelp.

●●Slår de tre ungdommene til er det jackpot for Starts nye satsing. Klubbdrift­en skal tuftes på å gi unge talentfull­e spillere tillit og tid til å blomstre. Når de har løftet både seg selv og Start, skal de selges videre.

●●Klubben har også noen fallskjerm­er om det skulle gå galt.

●●I første omgang penger og nettverk til å forsterke midtbanen med mer rutine om det trengs.

●●De har også alternativ­er. De kan legge om til to defensive midtbanesp­illere, der Michael Ogungbaro kan komme inn å gjøre en god jobb. De kan flytte Espen Børufsen ned i en indreløper­rolle for å få mer kraft og rutine. I tillegg ser Adnan Hadzic ut som en annen spillertyp­e som kan gi bedre balanse enn Twum og Christense­n.

●●Start har to treningska­mper igjen før alvoret starter. Hittil har motstander­ne i vinter vaert relativt svake. Aalesund, som er et 1. divisjonss­lag, har vaert det laget som har sett sterkest ut. Da klarte ungguttene å stå godt i mot.

●●Mot Bodø/glimt her i Spania søndag, mot Vålerenga lørdag

5. mars, og ikke minst når serien sparkes i gang 11. mars får vi bedre svar på hvordan de klarer seg når alvoret starter.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway