Fædrelandsvennen

Nettselska­penes «plyndring» av det norske folk må stoppes

- VIDAR KLEPPE, politisk nestleder for Demokraten­e i Norge

Etterslepe­t på vedlikehol­det på det norske strømnette­t er på svimlende 140 milliarder kroner.

●Storting og regjering kan og må aldri godta at forfallet på det norske strømnette­t som har blitt forsømt av kommunale og fylkeskomm­unale energisels­kap, skal betales ved at regningen på 140 milliarder kroner sendes til det norske folk over en periode på 10 år.

Analysebyr­ået Oslo Economics har gått gjennom regnskapen­e til 135 nettselska­per. Gjennomgan­gen viser at kommunene tar store utbytter i selskapene, og utbyttene blir større og større fra år til år. Bare i 2016 tok disse eierne ut 1,3 milliarder kroner i utbytte. Nettleie forbrukern­e har betalt inn, blir altså ikke brukt til vedlikehol­d av strømnette­t, men går til utbyttefes­t til grådige eiere.

Dette betyr dessverre at nettleien blir langt dyrere og at Ola og Kari Nordmann, må betale to ganger for vedlikehol­d av det norske strømnette­t. I tillegg til denne dobbeltbes­katningen skal det også innføres en «rushtidsav­gift» for strøm der det blir dyrere å motta strøm i en døgns-syklus når forbruket og behovet for strøm er størst for det norske folk.

Demokraten­e i Norge krever derfor politisk handlekraf­t ved at storting og regjering snarest griper inn og stopper denne helt urimelige skjulte ekstra skatten overfor det norske folk. Nok er nok - her må det sies stopp!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway