Fædrelandsvennen

Ny supergrupp­e skuffer

- GUNN-HILDE ERSTAD

HARDROCK Legend Of The Seagullmen

«Legend Of The Seagullmen» Dine Alone

Med Tool-trommeslag­er Danny Carey og gitarist Brent Hinds fra Mastodon på medlemslis­ten skulle man tro at at den nye supergrupp­en Legend Of The Seagullmen var klare for å imponere. Dessverre er bandets debutalbum en trist affaere.

Åpningslåt­en «We Are The Seagullmen­n» setter stemningen på konseptalb­umet med lyder av hav, knirkende skip og måkeskrik. Noen fengende gitarriff og Careys smakfulle trommespil­l gjør dette til en relativt god åpning.

Men sammen med David Dreyer på vokal, Jimmy Hayward på gitar og vokal, Tim Dawson på gitar, Pete Griffin på bass og Chris Digiovanni på synth har den alt for store bandbesetn­ingen allerede rodd seg fast i et kaotisk lydbilde.

Vokalen har for mye effekter og ligger så langt tilbake i miksen at teksten blir slørete. Alle instrument­ene er generelt så utydelige at selv om musikerne kjører på i full kraft fremstår musikken som tam og utydelig.

Med unntak av noen fete riff og progressiv­e finurlighe­ter høres dette ut som en blanding av rølpete sjømannsvi­ser og middelmådi­g metal. De som hadde håpet på å døyve lengselen etter et nytt Tool-album med dette må nok se seg om etter noe annet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway