Fædrelandsvennen

Eldar Rønning, langrenn:

-

Det var en tøff overgang. Jeg hadde plutselig veldig lite å gjøre, sier trønderen.

Han følte seg unyttig og tiltaksløs. Men utdannelse­n han hadde tatt ved siden av idrettskar­rieren, skulle bli redningen. Etter noen måneder fikk han en traineekon­trakt hos en bank, det er nå hans faste jobb.

– Det har vaert gull verdt. Jeg trengte å sitte i mange timer på et kontor, forklarer Rønning.

Trening har han nesten ikke tid til lenger, for som en vanlig familieman­n har han ikke lenger mulighet til å vaere egoist. Andres behov kommer nå før hans egne.

– Det er godt å slippe all treningen. Jeg har tre barn som er viktige for meg, og jeg vil mye heller ta en tur med dem enn å trene. Men jeg holder meg i form ved å sykle til jobben, sier han. hun ønsket et vanlig liv. Hun var lei all reisingen.

– Men jeg merket at jeg ikke var helt klar til å gå inn i en «åtte til fire-jobb» på et kontor, så jeg jobbet frilans i mange år. Jeg følte fortsatt et behov for å styre hverdagen selv, sier Flemmen.

Etter hvert fikk hun seg en jobb som aktivitets­koordinato­r i Geilo IL.

– Da jeg ga meg kjente jeg på at det var deilig å slippe å tenke på trening hele tiden. Slippe å sette seg mål og hele tiden tenke på å prestere, sier hun.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Tidligere skøyteløpe­r Øystein Grødum er fortsatt aktiv i skøytemilj­øet. Han gikk NM så sent som for to år siden.
FOTO: NTB SCANPIX Tidligere skøyteløpe­r Øystein Grødum er fortsatt aktiv i skøytemilj­øet. Han gikk NM så sent som for to år siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway