Fædrelandsvennen

– Utfordrend­e for meg å høre

-

Generalsek­retaer Anne Birgitta Langmoen Kvelland i Normisjon synes det er utfordrend­e å høre historien til 37-åringen fra Iveland.

– Jeg kan ikke kommentere Iveland-saken spesielt, for jeg kjenner den ikke godt. Likevel kan jeg si at jeg har stor forståelse for at dette gjør vondt, og det er utfordrend­e for meg å høre at det gjør så vondt.

Samtidig sier generalsek­retaeren at hverken hun eller Normisjon kan endre overbevisn­ing eller verdigrunn­lag av den grunn.

– Det er viktig å si at alle lesbiske og homofile er velkomne i Normisjon og våre sammenheng­er. Samtidig har vi som frivillig organisasj­on en basis og et verdigrunn­lag som alle ansatte og ledere er forpliktet på. Verdidokum­entet vårt er basert på vårt trosgrunnl­ag, og det holder fram det livslange ekteskap mellom én mann og én kvinne som rammen for seksuelt samliv, sier Langmoen Kvelland.

– Hva tenker du om ungdom som sliter med identitet, hvordan møter dere dem?

– Dette er viktig! Vi skal møte ungdom slik at de fritt og åpent kan snakke om hvordan de har det og om seksualite­t – uten å legge bånd på. Samtidig skal vi holde fram hva vi tror og mener.

Generalsek­retaeren presiserer at Normisjons verdidokum­ent handler om mye mer enn homofili. Det handler om hvordan det heterofile samlivet er og hvordan det bør leves, men også om mange andre ting, for eksempel pengebruk og forvaltnin­g.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway