Fædrelandsvennen

– Ikke lurt, men forvirret

-

Ordfører Harald Furre (H) og Frps Stian Storbukås sendte i august 2017 brev til alle regjeringe­ns medlemmer med opplysning om at driftsbuds­jettet ville ligge på 40 millioner kroner i året.

Dette var også tallet politikern­e fikk seg forelagt i juni.

– Det var basert på en skisse fra SKMU laget før Fuglestad ble ansatt, og som viste hva det ville koste å drifte et større SKMU inkludert 10 millioner i kapitalkos­tnader, sier Furre til Faedreland­svennen.

– Så har Reidar Fuglestad kommet på banen og hevet ambisjonsn­ivået betydelig når det gjelder aktivitete­r, publikumst­ilstrømnin­g, restaurant, butikk etc, og derfor opererer Kunstsilo nå med helt andre tall.

– Forstår du at noen kan føle seg lurt?

– Ikke lurt, men forvirret. Den offentlige basisfinan­sieringen ligger fortsatt på 40 millioner, men totalkonse­ptet er utvidet, sier Furre.

Han understrek­er at Kunstsilo-prosjektet nå går inn i fase to av forprosjek­teringen der entreprenø­rer skal kvalitetss­ikre kostnadsra­mmen for bygget.

– Vi er saerdeles opptatt av kostnadsko­ntroll og av at prosjektet skal gjennomfør­es innenfor de rammer som er lagt. Det er ikke sånn at dette skal gjennomfør­es uansett om budsjettet holder eller ikke, sier Furre.

 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Ordfører Harald Furre er leder for styringsgr­uppen for det nye kulturkvar­talet.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND Ordfører Harald Furre er leder for styringsgr­uppen for det nye kulturkvar­talet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway