Fædrelandsvennen

40 offentlige millioner i året

-

Skmu-direktør Reidar Fuglestad understrek­er at de 40 millionene, eller mer nøyaktig 38,8 millioner, er det årlige offentlige driftstils­kuddet det vil bli søkt om. Av dette bes staten ta 60 prosent, kommune og fylkeskomm­uner til sammen 40.

– Det har det vaert hele tiden, sier Fuglestad til Faedreland­svennen.

Ut over det er det økte inntekter fra besøkende, restaurant, butikk, prosjektog partnerarr­angementer som er tenkt å finansiere de økte kostnadene, inklusive lånekostna­der.

Av de totalt 530 millionene eks moms som Kunstsilo er beregnet å koste, kreves et lån på 265 millioner kroner. For å kunne søke om dette er SKMU avhengig av at Kulturdepa­rtementet gir tillatelse til lånefinans­iering.

12. januar sendte Fuglestad søknad om slik tillatelse, og la ved kalkylene som i vinter har blitt sterkt kritisert. Nå skal departemen­tet vurdere holdbarhet­en i tallene.

– Tallene viser de målene vi ønsker å oppnå, og underlagsm­aterialet må vaere troverdig for beslutning­stakerne. Jeg jobber hver dag for å legge inn de aktivitete­ne som skal til for at vi skal klare dette, sier Fuglestad.

Om kritikken som kommer sier han:

– Jeg har full respekt for meninger som er annerledes med hensyn inntektsmu­ligheter, antall besøkende og øvrig omsetning. Våre beregninge­r er gjort på bakgrunn av erfaring hos andre, og vurdering av markedsmul­igheter.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway