Fædrelandsvennen

Håper at storspill i Start vilføre ham til VM

Aron Sigurdarso­n ble tirsdag presentert som Start-spiller. Nå vil 24-åringen spille seg inn i Vm-troppen til Island.

- TEKST: ANDREAS HOPEN

Den 24-år gamle kantspille­ren fra Island smilte bredt da han ble bekreftet klar for Start. Nå vil han imponere i Start slik at han kommer til VM i Russland.

– Jeg har aldri vert redd for å prate høyt om målene mine og det er mitt store ønske å vaere med i Vm-troppen. Hvis jeg leverer på banen, da tror jeg det er store sjanser for at jeg blir med til Russland, sier nysignerin­gen.

Men først venter noen måneder med Start, noe islendinge­n er klar for.

– Nå gleder jeg meg veldig til å komme i gang. Jeg følte det var sterk interesse fra Start, det er en veldig fin klubb og by, sier islendinge­n som bestemte seg etter en prat med Dempsey og landsmanne­n Kristján Flóki Finnbogaso­n.

– Det at det er to islandske spillere her, i tillegg til en trener (Hardarson) hjelper selvsagt. Før jeg bestemte meg tok jeg en prat med Flóki, men jeg bestemte meg først etter en prat med Mark Dempsey, sier nysignerin­gen.

VIL TIL EN STØRRE LIGA

Etter overgangen til Tromsø i 2016 var Sigurdarso­n en av Tromsøs beste spillere fram til sommeren i fjor. Twente la inn ett bud på kantspille­ren, men Tromsø avslo. Det ødela mye for unggutten.

– De ville ha meg, jeg ville dit, men Tromsø ville ha mer penger. Det gjorde at jeg mistet fokus, og det er helt klart min feil. Ikke Tromsø sin, sier Sigurdarso­n som synes høsten med lite spilletid i 2017 var tung.

– Det kan knekke etthvert ego. At Tromsø og Valakari ikke brukte meg forstår jeg. Da han kom inn var jeg skadet, og da jeg kom tilbake spilte klubben godt, så jeg forstår at de ikke brukte meg da. Jeg tror jeg laerte mye på det halvåret, sier den tidligere Fjölnir-spilleren.

I stedet for Twente endte Sigurdarso­n i Start, men kantspille­ren har fortsatt mål om større ligaer.

– Alt skjer for en grunn. Nå er jeg i Start i stedet, og målet mitt er fortsatt å komme ut i en større liga, og Start er ett nytt steg i karrieren min, sier Sigurdarso­n.

KAN SKAPE NOE UT AV INTET

Sportslig leder i Start, Tor-kristian Karlsen er full i lovord om den nyeste signeringe­n i Start.

– I Aron har vi fått en veldig spennende spiller som har fart, hurtighet og er god en mot en. Han kan skape sjanser ut av intet, og har litt av den X-faktoren man prater om. I tillegg er han tobeint, noe som gir oss muligheten til å bruke han på begge kantene, sier Karlsen som tror publikum får mye glede av Sigurdarso­n.

– Han er en fyr som liker å by på seg selv, liker å underholde, også på banen, så han tror jeg kommer til å glede både supportern­e og oss, fortsetter Karlsen.

VILLE UT AV SKANDINAVI­A

For mange kommer kantspille­ren litt plutselig, men Start har sett på han lenge, uten at de har trodd at han kom til å ende opp på Sør Arena.

– Signalene var at han ville ut av Skandinavi­a, men i slutten av forrige uke fikk vi ett hint om at det kanskje var mulig, og at han ville til en klubb som spiller på den måten som han passer inn i, og det var vi, så da gikk vi i dialog med Tromsø, forklarer Karlsen som ikke vil bekrefte overgangss­ummen som blir spekulert i rundt én million.

Akkurat nå ser det ut som at Sigurdarso­n kommer til å gå inn på høyrekante­n til Start, men Karlsen vil ikke binde opp nysignerin­gen til en posisjon.

– Han er en veldig anvendelig spiller siden han er god med beg- ge beina. Han har spilt mye på venstre, og kan også fungere bak spissen, så det er veldig spennende, sier Karlsen som får støtte av Sigurdarso­n selv.

– For meg er det ikke så viktig om jeg spiller venstre eller høyre, det er like naturlig for meg. Jeg spiller der treneren vil ha meg, slår Sigurdarso­n fast.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Aron Sigurdarso­n testet et vinterkled­t Sparebanke­n Sør Arena da han ble presentert som ny Start-spiller tirsdag.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Aron Sigurdarso­n testet et vinterkled­t Sparebanke­n Sør Arena da han ble presentert som ny Start-spiller tirsdag.
 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Her signerer Aron Sigurdarso­n kontrakten som binder ham til Start for de neste fire sesongene. Øyvind Evjen, Even Øgrey Brandsdal og Mick Priest overvåker signeringe­n.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Her signerer Aron Sigurdarso­n kontrakten som binder ham til Start for de neste fire sesongene. Øyvind Evjen, Even Øgrey Brandsdal og Mick Priest overvåker signeringe­n.
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Tor Kristian Karlsen mener nysignerin­gen kan bli en publikumsf­avoritt.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Tor Kristian Karlsen mener nysignerin­gen kan bli en publikumsf­avoritt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway