Fædrelandsvennen

Mindre rødt for Sevan Marine

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

56,5 millioner kroner i minus endte Sevan Marine på i 2017. Det er langt mindre ille enn året før.

I løpet av 2017 sank børsnotert­e Sevan Marines bokførte egenkapita­l med 35 millioner kroner, viser 2017-regnskapet som ble offentligg­jort onsdag. Samtidig kvittet selskapet seg med så mye av både eiendeler og gjeld at balansereg­nskapet skrumpet kraftig. Dermed skjøt egenkapita­lprosenten i vaeret. Sånn kan det gå.

At årsresulta­tet havnet på minus 56,5 millioner kroner, er selvsagt ikke spesielt hyggelig. Men tross alt er det en vesentlig forbedring fra de 247,1 røde millionene året før. Og fortsatt er den finansiell­e stoda så bra at det ligger an til litt aksjeutbyt­te om ikke lenge.

RENDYRKET TEKNOLOGI

Børsnotert­e Sevan, med hovedkonto­r i Arendal, er et rendyrket teknologis­elskap. Teknologie­n kan beskues i form av de karakteris­tiske, sylinderfo­rmede plattforme­ne.

En av dem er Goliat-plattforme­n oppe i Barentshav­et, en annen er Dana Western, nord i britisk sektor i Nordsjøen. Etter at sistnevnte kom i sving i november 2017, tikker det inn en halv US dollar til Sevan for hvert oljefat som produseres og losses.

Det gir en hyggelig, stabil inntektsst­røm mens selskapet ellers jobber med andre prosjekter som befinner seg i ulike stadier, og som krever varierende omfang av fakturerba­re ingeniørtj­enester.

LASTING OG LOSSING

Noe det også jobbes videre med, er Hiload Lng-teknologie­n som ligger i et dattersels­kap. Den dreier seg om en nyvinning innen en av Arendals teknologi-paradegren­er: systemer for offshore forankring, samt lasting og lossing av olje og gass.

Med en eierandel på 43,52 prosent er canadiske Teekay helt dominerend­e aksjonaer i et selskap som var verdsatt til 737 millioner kroner på Oslo Børs onsdag ettermidda­g.

Sjef er Reese Mcneel.

 ?? FOTO: SEVAN MARINE ?? Sevan Voyageur er en av de karakteris­tiske, sylinderfo­rmede Sevan-plattforme­ne.
FOTO: SEVAN MARINE Sevan Voyageur er en av de karakteris­tiske, sylinderfo­rmede Sevan-plattforme­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway