Fædrelandsvennen

Herlig humor

- CATHRINE SORDAL

ANIMASJON/EVENTYR/ KOMEDIE «Første mann»

England 2017 Aldersgren­se 6 år

Fra animasjons­studioet bak filmer som «Flukten fra hønsegårde­n» og «Wallace and Gromit»filmene, kommer nå en historie om noen av steinalder­ens mennesker.

I en liten dal omringet av vulkaner og andre farlige ting, har Døgg og resten av huleboerne og villsvinet Gnøffe, funnet en oase hvor de er ganske så fornøyde med livet. Bortsett fra Døgg som mener de sikter for lavt med å bare jakte på kaniner, og burde sikte høyere som for eksempel på en mammut.

Men før han rekker å overbevise de andre om at de kan bli superjeger­e, blir de kastet ut i bron- sealderen, som forøvrig minner mer om romertiden bare at det arrangeres fotballkam­per i stedet for gladiatork­amper. Det blir tidenes oppgjør mellom Steinalder United og Real Bronsio om hvem som skal ha rettighete­ne til dalen. Taper huleboerne blir de forvist til det farlige området utenfor.

Fra regissør Nick Park skapte karakteren­e Wallace og Gromit i skoletiden, har det blitt en rekke fantastisk­e filmer i samarbeid med Aardman Animations. Fargerike karakterer, flott animasjon og kreative historier pakket full av lun, herlig humor er gjennomgåe­nde i alle filmene, også i denne. Det er et underligge­nde budskap om lagånd og samarbeid, og selv om filmen er rettet mot det yngre publikumme­t, er det masse humor for de voksne også.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway