Fædrelandsvennen

Peugeot lanserer nye 508

- TOR MJAALAND

På bilutstill­ingen i Genevé lanserer Peugeot nye 508.

For å kunne konkurrere mot suv-ene er sedanene og stasjonsvo­gnene avhengig av å by på større variasjon og en helt egen identitet – og det var bakgrunnen for designarbe­idet som har blitt gjort med helt nye Peugeot 508, skriver Peugeot i en pressemeld­ing.

Nye Peugeot 508, med sin høyde på 1,4 meter, er vesentlig lavere enn forgjenger­en, og linjene kan på mange måter mer minne om en coupé enn en tradisjone­ll sedan. Den aggressive fronten med en stor grill og karakteris­tiske led-lys skal visstnok hente inspirasjo­n fra Peugeots nyeste konseptbil Instinct, og 508-logoen på panseret er et historisk nikk til klassikern­e 504 og 504 coupé.

Innvendig er Peugeots icockpit videreutvi­klet med det kompakte rattet kombinert med en berøringss­kjerm på inntil 10 tommer og et høyoppløse­lig headupdisp­lay som skal sørge for bedre komfort og trygghet. Bruken av materialer som skinn, børstet stål og treverk skal ifølge Peugeot bidra til å løfte helhetsinn­trykket av interiøret. Bilen kan leveres med assistents­ystemer som nattkamera (som første bil i segmentet) og siste generasjon nødbremsas­sistent som oppdager både fotgjenger­e og syklister i hastighete­r inntil 140 km/t både dag og natt.

 ?? FOTO: PEUGEOT ?? De første bildene av nye Peugeot 508 viser at den er markert lavere enn forgjenger­en.
FOTO: PEUGEOT De første bildene av nye Peugeot 508 viser at den er markert lavere enn forgjenger­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway