Fædrelandsvennen

De vil gjøre Ford store igjen

- TOR MJAALAND

– Målet er klart: Det er å sette Ford tydelig på kartet på Sørlandet og gjøre merket stort igjen!

Det sier daglig leder hos Bay Auto i Sørlandspa­rken, Per Gunnar Aasen. I disse dager åpner den første Ford Store på Sørlandet, og det betyr en helt annen og mer tidsriktig bilforretn­ing enn Ford-kunder tidligere har opplevd. Bay Auto er blitt en svaert digital forretning der store skjermer hele tiden informerer om de mange Ford-modellene.

Et svaert synlig bevis på at Bay Auto er kommet inn i det gode selskapet «Ford Store» er en vakker og heftig blå Ford Mustang utstilt i den sterkt oppgradert­e forretning­en.

– Ford Mustang er jo selve ikonet hos Ford og en bil alle bilinteres­serte har et forhold til. Men for å kunne selge den, må vi vaere såkalt Ford Store-forretning, sier Aasen vel vitende om at det neppe blir stort volum på Mustangsal­get, men at den vil trekke bilinteres­serte til butikken.

RALLY På STORSKJERM

Han viser mer enn gjerne rundt i lokalene med egen lounge til Fords luksusutga­ver Vignale, egen stand for sportsbile­ne i Rsutgaver og infoplass for suv-ene Kuga og Edge.

En gigantisk skjerm informerer fortløpend­e om Ford-produkter, og under åpningsdag­ene blir denne arena for rallykonku­rranser mellom en av landets beste rallykjøre­re og publikum.

– Bay Auto er blitt en interaktiv bilforretn­ing, sier Aasen som også er opptatt av at kundene skal merke en forskjell på hvordan de behandles både før og etter bilkjøp.

– God oppfølging mot menneskene som kommer til oss er like viktig som en flott forretning, sier Aasen som ikke trives med at Ford er langt nede på salgsstati­stikken på Sørlandet.

– Vi vet at det kommer mange spennende nyheter den naermeste tiden, ikke minst gjelder det innenfor elbilsekto­ren og ladbare hybrider, sier Aasen som allerede til høsten får den nye Ford Focus i butikken.

SKAL HEVE FORD

– Målet vårt i første omgang er å heve Ford til det femte mest solgte bilmerket i Kristiansa­nd. På sikt er målet å komme blant «topp tre-merkene», sier Aasen, sterkt bilinteres­sert både i jobb og i fritid nettopp hjemkommet fra Rally Numedal der han debuterte som kartleser for rallyfører Pål Try

Men nå er det Ford Store for alle pengene. Der heller ikke nyttekjøre­tøy er glemt.

– Vi har egen avdeling for nyttekjøre­tøy, en svaert viktig del av vårt bilsortime­nt, sier Aasen og minner om at Ford tre år på rad har vaert mest solgte varebilmer­ke i Europa,

– I Kristiansa­nd er vi på andreplass, og målet er å naerme oss toppen også her, sier Per Gunnar Aasen.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Mangeårig Ford-veteran Harald Sangvik (t.v.) og daglig leder Per Gunnar Aasen med ikonet Ford Mustang i midten har ambisjoner om et kraftig løft i Ford-salget.
FOTO: TOR MJAALAND Mangeårig Ford-veteran Harald Sangvik (t.v.) og daglig leder Per Gunnar Aasen med ikonet Ford Mustang i midten har ambisjoner om et kraftig løft i Ford-salget.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Bay Auto er blitt en interaktiv bilbutikk med en rekke skjermer rundt i forretning­slokalene.
FOTO: TOR MJAALAND Bay Auto er blitt en interaktiv bilbutikk med en rekke skjermer rundt i forretning­slokalene.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? På denne skjermen kan Per Gunnar Aasen hente aktuell informasjo­n til interesser­te kunder.
FOTO: TOR MJAALAND På denne skjermen kan Per Gunnar Aasen hente aktuell informasjo­n til interesser­te kunder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway