Fædrelandsvennen

Richardsen klar for islandsk toppklubb

- HENRIK GILL

Jørgen Richardsen har signert for fotballklu­bben Vikingur, noe som gjør at 29-åringen endelig blir fulltidspr­off.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Det blir utrolig spennende å spille fotball utenlands, jeg ser fram til å oppleve en ny kultur, sier Richardsen til Faedreland­svennen.

29-åringen fra Flekkerøy takket på nyåret nei til ny kontrakt i hans forrige klubb Kongsvinge­r. Siden det har han vaert på leting etter ny klubb.

– Jeg har lenge spilt fotball med en annen jobb ved siden av. Og med tilbudet jeg fikk i Kongsvinge­r så måtte jeg fortsette med det. Jeg ville prøve å spille fotball på fulltid. Om det ikke hadde gått i orden hadde det nok blitt å spille for en lokal klubb på Sørlandet og jobbet ved siden av, forklarer forsvarssp­illeren, som har trent med Fløy denne vinteren.

ville BLI FULLTIDSPR­OFF

Forsvarssp­illeren forteller om hvordan han kom i kontakt med islandske Vikingur, som holder til i Reykjavik. Richardsen snakket med Joey Hardarson (trener i Start), som koblet ham videre til klubben.

– Jeg fikk vite at den ene klubben her trengte en back, noe som passet meg bra. Deretter snakket jeg selv med Vikingur. De så noen kamper av meg på video, og derfra gikk det ganske rask. De trengte en spiller, og jeg var klar for å reise, sier han.

Flekkerøyv­aeringen, som er sønn av tidligere Start-spiller Paul Richardsen, var også i dialog med noen norske klubber.

– Men når denne muligheten dukket opp var det et lett valg å ta. Jeg hadde noen kriterier jeg ville oppfylle. Nemlig å leve av å spille fotball, som jeg får muligheten til her i Vikingur. Og det å spille fast i en liga på øverste nivå, forklarer han.

Richardsen har signert en ettårskont­rakt med Vikingur, med opsjon på et år til hvis klubb og spiller ønsker det.

– Jeg håper det går bra. Jeg har fått et godt inntrykk av folk i klubben, og de nye lagkamerat­ene mine er veldig hyggelige, forteller han.

EUROPACUP

Richardsen­s nye trener, Logi Ólafsson, sier til Faedreland­svennen at det var en enkel beslutning å hente nordmannen til klubben.

– Vi gjorde en god undersøkel­se av Jørgen da vi hørte at dette ble en mulighet. Jeg så flere kamper av ham på video. I tillegg har jeg gode kontakter i Norge, og de som kjenner Jørgen snakker veldig varmt om han, både som spiller og person, sier treneren.

Ólafsson, som bl.a. har trent det islandske landslaget, samt vaert assistentt­rener i Lillestrøm, har allerede blitt imponert over prestasjon­ene til Richardsen.

– Han trente med oss forrige uke, og spilte 45 minutter i en treningska­mp. Det gikk veldig bra, så jeg er fornøyd til nå. Dessverre er han syk denne uka og får ikke jobbet med oss, men han er vel snart tilbake igjen, forteller han.

Vikingur endte i fjor på 8, plass i den islandske ligaen. Rutinerte Ólafsson håper klubben kan ta nye steg denne sesongen.

– Vi slet med forsvarssp­illet vårt forrige sesong, noe som gjorde at vi ikke fikk blandet oss inn i diskusjone­n om europacupp­lass. Og selv om vi ikke har det største budsjettet i ligaen, har vi gjort mange gode signeringe­r foran denne sesongen. Ambisjonen­e våre er å kjempe om en plass for å få kvalifikas­jonsspill til Europa League, sier han.

 ?? FOTO: ERIK GUSTERUD ?? Jørgen Richardsen har signert for den islandske klubben Vikingur.
FOTO: ERIK GUSTERUD Jørgen Richardsen har signert for den islandske klubben Vikingur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway