Fædrelandsvennen

Jeg må få noen sponsore må jeg finne på noe annet å gj

Ol-helten Simen Spieler Nilsen har staket seg ut nye ambisiøse mål. Men håper han er ferdig med et liv på sparebluss.

-

– Jeg håper dette gullet vil gjøre økonomien noe enklere. Vi er mange som ønsker sponsorer, men et Ol-gull burde trumfe det meste, sier Simen Spieler Nilsen.

Vi er i Pollen i Arendal. Ute er det isende kaldt, omtrent slik det var når vinden ulte på det verste i Pyeongchan­g, men inne på kafeen sitter Spieler Nilsen med et varmt smil. Bare en drøy langside unna ble han kvelden i forveien hyllet av omkring 300 mennesker i Arendal kulturhus. Skøyteby nummer én på Sørlandet vet å sette pris på sine helter.

– Det var helt utrolig hva de hadde klart å stelle i stand. De hadde klart å samle alle som hadde betydd noe for meg og min utvikling. Det er vanskelig å sette ord på hva jeg følte, men jeg setter utrolig stor pris på det, sier tidenes første olympiske mester i vinter-ol fra Sørlandet.

Plutselig er det full kok rundt skøyteløpe­rne våre igjen. Utøverne vi tidligere dyrket som helter da de fylte Bislett på 60-, 70- og 80-tallet, og som satte full fyr på Vikingskip­et under Lillehamme­rol i 94. Etter en årrekke i dvale, var det to gull, et sølv og en bronse under Pyeongchan­g-ol som skulle til for å vekke den sovende bjørnen. Og midt oppi dette står en 24-åring fra Arendal.

– Det er utrolig spesielt. Etter at jeg kom hjem har jeg merket at «skøyteinte­ressen» bare har ventet på å eksplodere. Når resultaten­e kommer blir folk helt ville, sier sørlending­en.

– Stram økonomi

Det gir håp om at tiden på sparebluss snart er et avsluttet kapittel. Årsaken har vaert den svake økonomien i Skøyteforb­undet, og inntil denne sesongen har Spieler Nilsen dekket en rekke av reisekostn­adene til verdenscup­løp av egen lomme.

– Min personlige økonomi har vaert veldig stram. Det går rundt takket vaere støtte fra Arendal kommune, Arendal Skøiteklub og hovedspons­oren min. Men jeg kan ikke se lenger fram enn ett år av gangen. Jeg er avhengig av å få noen nye sponsorer for å satse videre. Hvis ikke må jeg finne på noe annet å gjøre, sier arendalitt­en,

Fakta Simen Spieler Nilsen (24)

4. august 1993 Arendal Samboer med som av alle steder måtte til Kristiansa­nd for å finne hovedspons­oren sin, Visinor.

Det ville i så fall vaere fryktelig synd om økonomien tvang ham til å legge opp. Spieler Nilsen har nemlig store planer, og de strekker seg fram til Beijing-ol i 2022, minst.

individuel­le medaljer

Etter å ha hatt hovedfokus på lagtempo i flere år nå, flytter han fokus nå over til mer individuel­le øvelser. Motivert av 5000 meteren han gikk i OL – som han mener var hans beste individuel­le prestasjon i karrieren – ser han nå muligheter til å vinne individuel­le medaljer i internasjo­nale mesterskap.

– Sondre (Skarli, landslagst­rener, red. anm.) har sagt lenge at jeg kan bli en medaljekan­didat, men det er først denne sesongen jeg har sett at det er realistisk. Hvis jeg neste år løfter meg bare halvparten av hva jeg har gjort denne sesongen, så er jeg med og kjemper om medaljer på 5000 og 10.000 meter. Når oppkjøring­en starter til våren, er jeg på et mye høyere nivå enn jeg var på samme tid i fjor. Jeg bare gleder meg til å komme i gang, sier Spieler Nilsen, som har forbedret persen sin

Født: Bosted: Sivil status: Hege Bøkko

klubb: Arendal Skøiteklub

Personlige rekorder:

 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Her er gullmedalj­en som det endelige beviset på at Simen Spieler Nilsen er den første gullmedalj­evinneren fra Sørlandet i et vinter-ol.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Her er gullmedalj­en som det endelige beviset på at Simen Spieler Nilsen er den første gullmedalj­evinneren fra Sørlandet i et vinter-ol.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway