Fædrelandsvennen

R – hvis ikke øre.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

på 5000 meter fra 6,24 til 6,13,82.

Og på 10.000 meter har han gått på 13.12,96, en tid svaert få nordmenn har matchet. Men samtidig som han har blitt stadig seigere på de lange distansene, har han klart å bevare sprintgene­ne. Det gir fortrinn i allroundme­sterskap.

Går VM utendørs

– Hovedfokus­et mitt blir å utvikle meg ytterliger­e på 5000 og 10.000 meter og på allround. Gi meg to år til, så skal jeg vaere en medaljekan­didat under allround-vm på Hamar i 2020, sier austegden, som fortsatt har planer om å gå lagtempo.

Ennå er ikke sesongen ferdig. Først er det allround-vm på utendørs-is i Amsterdam om ei drøy uke, hvor de har solgt 25.000 billetter, og jobber for å få plass til enda flere.

– Det kommer til å bli helt vilt. Hvis jeg er i naerheten av den formen jeg var i under OL, skal jeg greit vaere blant de åtte som kvalifiser­er seg for den avsluttend­e 10.000 meteren. Og der ser jeg for meg at jeg kan avansere ytterliger­e på resultatli­sten.

Helgen deretter er det verdenscup­avslutning i Minsk. Det blir det siste vi ser til hans trener gjennom ti år, Sondre Skarli, som siden forrige OL har løftet landslaget opp i den desiderte verdenstop­pen.

– Det blir veldig rart. Han ble dømt nord og ned da Skøyteforb­undet ansatte ham, men nå får ikke folk hyllet ham nok. Og når han først skulle slutte, og fokusere på familien, så unner jeg ham veldig å avslutte på topp, sier Simen Spieler Nilsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway