Fædrelandsvennen

Sponsoreks­pert: – Ol-suksessen har litt mer begrenset verdi enn man tror

- METTE BUGGE

Norske utøvere er kommet hjem fra OL med gull og heder. Men betyr det at også interessen fra sponsorene øker?

– Ol-suksess har litt mer begrenset verdi enn man tror selv. Du må gjenta den sportslige suksessen på et vis, følge opp og vaere blant dem som lykkes. Det handler om en positiv oppmerksom­het også i fremtiden, sier Vegard Arntsen, daglig leder i analysesel­skapet Sponsor Insight.

Han har 15 års erfaring fra sponsorbra­nsjen, og mener det er tre viktige kriterier som av- gjør om en utøver kan dra veksler på triumfer i Pyeongchan­g:

●●1. Det aller viktigste er resultater som gjentar seg over tid.

●●2. Medietekke, det å gripe mediene på en god måte. Utøvere er forskjelli­ge, men det viktigste er å ha glimt i øyet, vaere glad på en lett måte, og gjerne ha litt humor.

●●3. Utøvernes bevisste holdning til hvordan de bruker sosiale medier. Det blir viktigere og viktigere, ikke minst for å nå de unge.

– Hva blir en potensiell sponsor tiltrukket av?

– Det viktigste er at bedriften kan identifise­re seg med utøveren, og ikke minst hvordan han eller hun fremstår i mediene. De som ender i toppen av rankinglis­ten, har vaert med lenge. Nordmenn er blitt fortrolige med dem.

– Hva da med en type som skøyteløpe­r Håvard Lorentzen, som makter å vinne den prestisjet­unge 500 meter og ta sølv på 1000 meter? Og ikke minst – kan skøyter få en blomstring i sponsormar­kedet?

– Med en profil som Lorentzen er det håp. Det var mye fuzz da Karsten Warholm ble verdensmes­ter i friidrett, så det er nok også sesongavhe­ngig. De idrettene som er i folks bevissthet året rundt, som fotball og håndball, langrenn og alpint, har det beste utgangspun­ktet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway