Fædrelandsvennen

Rekordmang­e Kristiansa­ndturnere til EM

- HENRIK MOUM,

Aldri før har Kristiansa­nds Turnforeni­ng hatt med sju utøvere til juniorog senior-em.

De fem utøverne på bildet over er plukket ut på det norske juniorland­slaget i troppsgymn­astikk. Nå starter oppkjøring­en mot EM i Portugal i oktober.

Med de fem gymnastene Helle Sødal (16), Live Klaeboe (15), Camilla Karlsen (16), Tomine Byremo (16) og Anna Landrud (16), har KTF med flest jenter til junior-em. Oslo og Trondheim har med tre hver. Holmen har med suverent flest utøvere i herreklass­en.

Uttaket var en skikkelig gladmeldin­g for Kristiansa­ndturnerne. Det gjelder å holde seg skadefri og holde progresjon­en stigende!

Også på seniorland­slaget i troppsgymn­astikk er Kristiansa­nd represente­rt, med Sebastian Hübert (19) og Hanne Sødal (18).

Dette betyr at vi får se de to utøverne fra Kristiansa­nds Turnforeni­ng i aksjon under troppsgymn­astikk-em i Portugal i oktober.

Onsdag kom seniorutta­ket og Kristiansa­nds Turnforeni­ng har en representa­nt på Senior Miks- og en på Senior Herrer landslaget.

Sebastian Hübert begynner å bli en erfaren, internasjo­nal gymnast og skal nå ut i sin fjerde internasjo­nale konkurrans­e. For Hanne Sødal blir dette første internasjo­nale konkurrans­e.

Kristiansa­nds Turnforeni­ng hadde med én gymnast i 2014EM, fire i 2016 og nå sju i 2018. Dette er en milepael for klubben.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway