Fædrelandsvennen

Vil stable biler i flere etasjer

-

Ferjetermi­nalen i Kristiansa­nd er i beit for arealer. Et alternativ kan vaere å stable ventende biler i høyden.

Det mener nestledere­n i by- og miljøutval­get.

– Et parkerings­anlegg i to eller flere plan kan vaere en løsning som gjør arealbehov­et mindre. Da vil også tilgjengel­igheten for syklende til ferja bli enklere, sa Petter Benestad (V) da utvalget torsdag fikk planprogra­mmet for ferjetermi­nalen, som er innledende fase i en regulering­splan, til behandling.

Han fikk full støtte til forslaget om å vurdere et p-anlegg i høyden.

Med nye E 39 fra Gartnerløk­ka til Kolsdalen mister havna 15 dekar ferjehavn til vei, og må utvide 15 dekar i sjøen for å kompensere. Dette er svaert kostbart.

– I forslaget fra havna er det skissert biloppstil­lingsplass­er i to plan, men man kan sikkert utrede flere plan, uttalte plan- og bygningssj­ef Venke Moe.

Som Faedreland­svennen har omtalt har Kristiansa­nd havn for første gang fremlagt et kostnadsov­erslag, som beløper seg til 665 millioner kroner:

260 millioner for kaiutvidel­se mot vest, 205 millioner for kaiutvidel­se med godshåndte­ring mot øst, og 200 millioner for nye bygninger, inkludert passasjert­erminal.

Utvalgsled­er blir nesten svimmel ved tanken.

– Jeg føler sterkere behov dag for dag til å stoppe opp og se havna i fuglepersp­ektiv, og se på helheten. Det fine er at vi ikke har tidsnød her, mente Stian Storbukås (Frp).

Siden det er E 39-prosjektet som er årsaken, er det innledet forhandlin­ger mellom havn og veivesen om økonomisk erstatning for arealene.

Faedreland­svennen har også skrevet at Color Line frykter en langvarig anleggsper­iode med enda mer kø enn i dag. Derfor har de bedt om et møte med havna og kommunen, berammet til 15. mars.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Kaifronten må flyttes 22 meter utover, totalt 15 dekar skal fylles ut med nye E 39 vestover fra Gartnerløk­ka.
FOTO: JACOB BUCHARD Kaifronten må flyttes 22 meter utover, totalt 15 dekar skal fylles ut med nye E 39 vestover fra Gartnerløk­ka.
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD TEKST: vegard.damsgaard@fvn.no ?? Plan- og bygningssj­ef Venke Moe i by- og miljøutval­get torsdag. Trond Blattmann (Ap) til venstre.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD TEKST: vegard.damsgaard@fvn.no Plan- og bygningssj­ef Venke Moe i by- og miljøutval­get torsdag. Trond Blattmann (Ap) til venstre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway