Fædrelandsvennen

Ny kvalitetss­erie på NRK

«Heimebane» var den første norske tv-serien til å ha verdenspre­miere på filmfestiv­alen i Berlin, nå har den endelig norsk premiere.

- CATHRINE SORDAL

Dramaserie­n fra Motlys og NRK, handler om Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) som blir Norges første, kvinnelige fotballtre­ner for et herrelag i eliteserie­n. For mange er dette kanskje på linje med muligheten for en kvinnelig president i Russland, og i serien får hun heller ikke jobben uten vanskeligh­eter. I tillegg til fordommer fra styret, folk i bygda og spillerne selv, må hun kjempe mot fotballstj­erna Michael Ellingsen (John Carew) som også vil ha jobben.

Johan Fasting har skrevet et in- teressant manus som setter fingeren på mye i dagens samfunn. Ikke bare om fordommen om at kvinner ikke kan noe om fotball, men hvordan kvinner som tør å stikke hodet litt fram, spesielt i mannsdomin­erte yrker, blir behandlet. Når det gjelder fotballen peker han på mange interessan­te aspekter og utfordrer de mer etablerte sannhetene om hvordan man for eksempel best utvikler talenter.

Du trenger ikke å vaere interesser­t i fotball for å like denne serien. Den har et spennende persongall­eri, selv om det er en og annen stereotype innimellom. John Carew viser at han kan mer enn å løpe etter ballen, og det er et gledelig gjensyn med Axel Bøyum («Øyevitne») som er et av våre største skuespille­rtalenter for tiden. Bra manus, flinke skuespille­re og flinke regissører som Arild Andresen og Cecilie Mosli, kombinert med en spennende tematikk, gjør dette til et vellaget, interessan­t og underholde­nde drama, som gjerne kan sees sammen med tenåringen­e i huset.

 ?? FOTO: SJUR AARTHUN/NRK ?? Både Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) og Michael Ellingsen (John Carew) vil ha jobben, men det kan bare vaere én hovedtrene­r for Varg.
FOTO: SJUR AARTHUN/NRK Både Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) og Michael Ellingsen (John Carew) vil ha jobben, men det kan bare vaere én hovedtrene­r for Varg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway