Fædrelandsvennen

– Slår vi Brest, går vi til finalen

Dersom Vipers slår ut hardtsatse­nde Brest Bretagne, med håndballst­jerner som Allison Pineau og Marta Mangué på laget, tror Kenneth Gabrielsen på europacupf­inale i Aquarama.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Jeg ser på Brest som det største hinderet. Jeg tror at vinneren av denne kvartfinal­en spiller finale i Ehf-cupen, sier Kenneth Gabrielsen.

Lørdag kommer to av Europas største håndballst­jerner til Aquarama når Vipers skal spille om retten til å møte vinneren av Viborg og Larvik i semifinale­n. Franske Allison Pineau og spanske Marta Mangué, bakspiller­e begge to, har vaert toneangive­nde i europeisk håndball i en årrekke, og kan fort bli mer enn en håndfull for Vipers.

Årets spiller i verden

– Alle som så Vm-finalen i desember, da Frankrike slo Norge, så at det var Pineau som styrte butikken. Hun er kanskje ikke like god som på sitt beste, men er fortsatt en fantastisk spiller med rutinen som trengs, sier Bent Svele, håndballek­spert i TV2, om 28-åringen som ble kåret til «årets spiller i verden» i 2009.

– Men Brest har flere gode spillere. Blant annet en linjespill­er i Astride N’gouan og fantastisk­e kantspille­re. De har på en måte et komplett lag. Men vi må demme opp mest mulig mot Pineau og Mangué, som har kvaliteter til å styre matchen. Poenget er at de ikke må få styre kampen. Det er det vi som skal gjøre, sier Gabrielsen.

I tillegg har laget sikret seg Ana Gros foran kommende sesong, den slovenske stjernen som skapte trøbbel for Vipers i Champions League-kampene som Metz-spiller. Som ikke det er nok ønsker de seg også den svenske stjernen Isabelle Gulldén, og ifølge det rumenske nettstedet Tolo.ro, skal hun vaere tilbudt en årslønn på 300.000 euro (3.039.000 kroner) – som i så fall vil gjøre henne til verdens best betalte kvinnelige håndballsp­iller.

– De er en klubb som vil opp og fram, men jeg tror ikke de kan ta opp kampen med Bucuresti og Györ, rett og slett fordi de har enda mer penger. Men i Frankrike vil de gjerne ta over hegemoniet fra Metz, som har vaert naer ved å komme til «Finalfour», og de kommer fra en by med tradisjone­r for håndball, sier Svele.

seks tap i Cl

Brest er nummer to i den franske serien, seks poeng bak Metz (med én kamp mindre spilt), og fem poeng foran Issy Paris, som Vipers slo borte og tapte for hjemme i Ehf-gruppespil­let. Men i Champions League led de samme skjebne som Vipers, og røyk ut av grunnspill­et – etter seks strake tap.

– Men da spilte de uten en skadet Pineau. På sitt beste er de fullt på høyde med mange av de beste lagene i Champions League, mener Gabrielsen.

– er veldig spent

Svele tror Vipers kan juble for avansement etter returoppgj­øret i Brest neste lørdag.

– Ja, det tror jeg. Men det blir et trangt nåløye. Samtidig er Vipers i god form, og har tatt nivået i Europa. Jeg er veldig spent på kampen, og slik jeg ser det er det viktig for norsk kvinnehånd­ball at Vipers og Larvik hevder seg i Europa, sier Svele.

– Går vinneren til finalen, slik Gabrielsen tror?

– I utgangspun­ktet tror jeg det. Viborg varierer veldig i prestasjon­ene. På papiret mener jeg både Vipers og Brest er hakket hvassere enn Viborg og Larvik over to kamper.

På spørsmål om hva som er et godt resultat for Vipers på hjemmebane, svarer Gabrielsen slik.

– Vi skal ikke tenke så mye på det. Men vi har ikke tapt før returkampe­n selv om det blir jevnt i Kristiansa­nd. Pluss/minus to mål i Aquarama så lever kampen før returen, mener Gabrielsen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Allison Pineau (t.v.) og Marta Mangué er to av Europas største håndballst­jerner. Lørdag kommer de til Aquarama.
FOTO: NTB SCANPIX Allison Pineau (t.v.) og Marta Mangué er to av Europas største håndballst­jerner. Lørdag kommer de til Aquarama.
 ??  ??
 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Vipers-trener Kenneth Gabrielsen ser på Brest som det største hinderet på vei til en eventuell Ehfcupfina­le.
FOTO: HERMAN FOLVIK Vipers-trener Kenneth Gabrielsen ser på Brest som det største hinderet på vei til en eventuell Ehfcupfina­le.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway