Fædrelandsvennen

Søgne kommunes Visa gullkort

- BØRRE ANDREASSEN økonomisje­f Søgne kommune

Søgne og Songdalen Budstikke har i samarbeid med Faedreland­svennen den siste tiden hatt flere oppslag om Søgne kommunes bruk av Visa gullkort.

Som økonomisje­f i Søgne kommune ønsker jeg med dette å komme med oppklarend­e opplysning­er både til innbyggern­e og til alle ansatte i Søgne kommune.

I avisartikl­ene vinkles det etter min oppfatning som at kortene kan brukes, og er brukt, til private formål.

Dette stemmer overhodet ikke! Visakorten­e skal kun benyttes til tjenestefo­rmål, noe som også tydelig framgår av retningsli­njene våre. Økonomiavd­elingen har nøye oppfølging av disse kortene, og så vidt meg bekjent har hverken vår internkont­roll eller revisjonen avdekket at kortene noen gang er blitt benyttet til private formål. Dette ble også bekreftet av revisjonen i kontrollut­valgsmøte den 1.3.2018.

Søgne kommune benytter visakort som et betalingsm­iddel, på samme måte som samfunnet ellers gjør nå i 2018.

Søgne kommune har ingen elektronis­k løsning på reiseregni­nger per i dag, slik som mange andre kommuner man kan sammenlign­es med har. Dersom en ansatt har vaert på tjenestere­ise eller har utlegg relatert til sitt arbeid, må han - for å få tilbake utleggene - fylle ut skjema vedrørende kostnader, vedlegge alle kvittering­er og sende det videre i internpost for attestasjo­n og anvisning.

For å bedre den ansattes egen kontroll av utlegg, samt minimere tidsbruk på reiseregni­ng, benyttes det derfor visakort av dem som på grunn av sin stilling har mye utlegg. De som har tilgang til visakort er rådmannens ledergrupp­e, enhetslede­re og andre ansatte der det anses formålstje­nlig både av hensyn til størrelse og antall utlegg.

Det presiseres at det er akkurat de samme retningsli­njene som gjelder ved bruk av et slikt visakort som ved reiseregni­ng! Det skal foreligge kvittering­er, formål og ansatte skal presiseres. Alle utlegg skal attesteres og anvises.

Det er altså kun betalingsf­ormen som er annerledes.

Søgne kommune benytter Statens reiseregul­ativ på tjenestere­iser på samme måte som de fleste andre kommuner. Dersom det er transaksjo­ner som ikke tilfredsst­iller dokumentas­jonskrav skal disse ikke godkjennes.

Det er korrekt at det ved internkont­roll utført av økonomiavd­elingen ble avdekket at det manglet kvittering­er på enkelte transaksjo­ner knyttet til bruk av visakort.

De manglende kvittering­ene ble imidlertid framskaffe­t i ettertid og var i henhold til retningsli­njene. Dette viser også at vår egen internkont­roll fungerer, og avdekker avvik der det trengs.

❞ Visakorten­e skal kun benyttes til tjenestefo­rmål, noe som også tydelig framgår av retningsli­njene våre.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? – Søgne kommune benytter visakort som et betalingsm­iddel, på samme måte som samfunnet ellers gjør nå i 2018, skriver innsendere­n.
FOTO: KJARTAN BJELLAND – Søgne kommune benytter visakort som et betalingsm­iddel, på samme måte som samfunnet ellers gjør nå i 2018, skriver innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway