Fædrelandsvennen

Skulle tisse – kjørte seg fast med bil i skiløypa

- ROALD ANKERSEN

En bilfører endte opp med å kjøre seg fast i skiløypa på Øynaheia i Froland søndag morgen. Han og passasjere­n er nå påpgrepet, og det sjekkes om de to kan knyttes til forsøk på innbrudd i hytter i området.

En mannlig bilfører anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort på Øynaheia. Han har klart å kjøre bilen ut i skiløypa og kjørt seg fast, melder politiet klokken 06.22.

Det var løypekjøre­r Hans Arne Topland som oppdaget bilen, bilisten og hans passasjer 50 meter inne i skiløypa.

FORBANNET LØYPEKJØRE­R

– Jeg skulle som vanlig opp og kjøre løypa ved 6-tiden da jeg så dem. De hadde kjørt seg fast, sier Topland, før han legger til:

– Jeg ble så forbannet! Bilisten spurte løypekjøre­ren om han kunne dra dem opp.

– Jeg sa at jeg kunne kjøre dem opp etter at politiet hadde vaert der. Da ringte de politiet selv, sier Topland. Etter at politipatr­uljen kom til stedet var han behjelpeli­g og trakk bilen opp med løypemaski­nen.

Før det hadde bilisten og passasjere­n forsøkt å få bilen ut selv, etter at de kjørte seg fast. Da brukte de skilt som sto ved løypa til hjelp.

– De gikk i stykker, så vi må erstatte dem også, sier en irritert løypekjøre­r. Han sier at ødeleggels­ene i skisporet ikke er verre enn at han skal få det i orden før skiløperne kommer til heia søndag formiddag.

Topland synes hele opptrinnet fra de to i bilen var pussig.

– Sjåføren fortalte at de ikke kjente hverandre, men at han hadde plukket passasjere­n opp i Kristiansa­nd og skulle kjøre ham til Froland. Så skulle de inn og tisse, og kjørte inn i løypa. Hvorfor kunne de ikke tisse på parkerings­plassen. Hva skulle de inn i skiløypa og gjøre? spør Topland.

PÅGREPET

Operasjons­leder Per Kristian Klausen sier at de fikk samme opplysning­er om tissing.

Søndag formiddag skriver politiet at de to personene i eller ved bilen er pågrepet og at det nå undersøkes om de kan knyttes til forsøk på innbrudd i boder og hytter i området.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: KJARTAN BJELLAND ??
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: KJARTAN BJELLAND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway