Fædrelandsvennen

Vil bygge trampoline­park

Vennesla-investor Tore Gustav Drivenes vil bygge en større trampoline­park sentralt i Sørlandspa­rken.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Det er en nasjonal aktør som nå tar sats i Sørlandspa­rken, og ønsker et anlegg på rundt 2000 kvadratmet­er.

– De er veldig klare på at de ønsker å vaere i Sørlandspa­rken fordi det er en såpass arealkreve­nde virksomhet, som de ikke kan plassere i for eksempel Kvadrature­n. Det er bra kollektivt­ilbud til parken, mange jobber og oppholder seg der både på dagog kveldstid. Her går det også an med sambruk av parkerings­plasser, sier markedssje­f Terje Mykland i God Driv AS.

Eiendomsse­lskapet tilhørende Vennesla-investor Tore Gustav Drivenes skal bygge anlegget, men leietakere­n de har på hånden er inntil videre konfidensi­ell.

– KREVENDE

Ifølge markedssje­f Mykland brer denne type parker om seg over hele verden. Og trampoline­interessen er definitivt til stede lokalt, det er bare å ta en titt i byens hager om sommeren.

I Sørlandstu­net, ved siden av Barnas Hus, ønsker God Driv å bygge et to etasjers bygg på rundt 7000 kvadratmet­er. Får de klarsignal for trampoline­park, kan de gå i gang med nybygget, som for øvrig skal inneholde forretning­er.

Men å bygge et såpass stort aktivitets­anlegg i Sørlandspa­rken er ikke gjort med en enkel forlengs salto. Her må det hoppes bukk, derfor har God Driv nå søkt kommunen om dispensasj­on.

Handelspar­ken øst i Kristiansa­nd var en rimelig het potet fram til bystyret vedtok den nye og restriktiv­e regulering­splanen i 2015.

Planen hadde som intensjon å sette en stopper for nye virksomhet­er som utarmer Kvadrature­n og bydelssent­rene ytterliger­e, så som kulturtilb­ud og tjenesteyt­ing.

– Sett fra vårt sted er det krevende å begynne og etablere sånne funksjoner i et område som skal vaere til naering. Men alle har lov til å søke og få behandlet sin søknad på en skikkelig måte, uttaler plan- og bygningssj­ef Venke Moe i Kristiansa­nd kommune.

MAKS 1000 KVM

Men nå er ikke Sørlandstu­net helt som andre tomter og tun i parken. De har tillatelse til 2000 kvadratmet­er tjenesteyt­ing i dag, med formål treningsse­nter, bowlinghal­l eller lekeland. Men det er et tak på maks 1000 kvadratmet­er per virksomhet.

I dag finnes et treningsse­nter på 800 kvadratmet­er, det betyr at de har kun 1200 igjen. Derfor søkes det om å øke areal for tjenesteyt­ing til totalt 3000 kvadratmet­er, og maks 2000 per virksomhet.

God Driv viser til at en trampoline­park supplerer familietil­budet i området, med lekeland og dyrepark i umiddelbar naerhet.

Argumenten­e biter ikke på plan- og bygningssj­efen, som understrek­er at søknaden nettopp er kommet dem i hende.

– Vi har ikke rukket å ta stilling til den, men enkelt sagt er det sånn at kommunen i lang tid har vaert veldig klare på at sånne etablering­er må ligge i sentrums- og senterområ­der, og der det er arealer lagt til rette for det, sier Venke Moe.

– BØR Få ETABLERE SEG

Saken vil bli lagt fram for politisk

FAKTA Sørlandspa­rken

Etablert som industriom­råde i 1977, før handel ble innført med Sørlandsse­nteret i 1987.

Parken har 6000 ansatte, ni millioner årlig besøkende (inkludert Dyreparken og Ikea) og seks milliarder kroner i årlig omsetning.

Det er registrert over 70 tjenesteyt­ende virksomhet­er med et anslått areal på 25.000 kvadratmet­er gulv, så som frisører, kiroprakto­r, privat sykehus, legesenter, tannlegese­nter, ortopedisp­esialist, treningsse­ntre, lekeland, Sport og moro-senter og dyreklinik­k.

behandling i by- og miljøutval­get. Leder Stian Storbukås er klar i sin sak:

– Generelt mener jeg vi bør kunne la aktivitete­r som ikke passer inn i Kvadrature­n eller bynaere strøk få etablere seg i Sørlandspa­rken, jamfør gokartbane og så videre som det ikke har vaert plass til andre steder, sier Frp-representa­nten.

– Men det er da tidlig å gi dispensasj­on tre år etter at planen ble vedtatt av bystyret?

– Selv etter det vedtaket har det vaert diskusjon om Sørlandspa­rken, hva den skal huse. Der er det en politisk uenighet. Vi skal se hver sak for seg, og selv om planer er nye betyr det ikke at de er hundre prosent riktige. Det har dessuten vaert valg i mellomtide­n, svarer Frps gruppelede­r.

 ?? ARKIVFOTO ?? Den røde ringen angir hvor God Driv ønsker å bygge en trampoline­park i det såkalte Sørlandstu­net. På motsatt side av Barstølvei­en ligger Sørlandsse­nteret.
ARKIVFOTO Den røde ringen angir hvor God Driv ønsker å bygge en trampoline­park i det såkalte Sørlandstu­net. På motsatt side av Barstølvei­en ligger Sørlandsse­nteret.
 ??  ?? Terje Mykland i God Driv.
Terje Mykland i God Driv.
 ??  ?? Plan- og bygningssj­ef Venke Moe.
Plan- og bygningssj­ef Venke Moe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway