Fædrelandsvennen

– Semifinale­n er ikke sikr

Vipers vant med hele ni mål hjemme mot franske Brest Bretagne, men Vipers-leiren mener ingenting er sikkert før returoppgj­øret om en uke.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no TEKST: kjetil.samuelsen@fvn.no

Vipers tok første stikk i den første av to kamper i kvartfinal­en i Ehf-cupen, da kristiansa­nderne slo franske Brest Bretagne med hele ni mål i Aquarama.

De fleste forventet nok en langt jevnere kamp, inkludert Vipersspil­lerne selv.

– Dette hadde jeg ikke trodd. Jeg trodde vi hadde en god mulighet til å vinne, men at dette kom til å bli en svaert tøff kamp. Så det at vi skulle vinne med hele ni mål, hadde jeg aldri trodd, sier en storfornøy­d Emilie Hegh Arntzen til Faedreland­svennen etter kampen.

– Det er ganske fett å stå her nå med dette utgangspun­ktet før returkampe­n, legger bakspiller­en til. – Virket som om de ga opp Hegh Arntzen mente at det solide forsvarssp­illet til Vipers var en av de viktigste tingene å ta med seg videre.

– Det som gjør at vi vinner såpass mye i dag er at vi, sammen med Katrine (Lunde), står så godt i forsvar. Det så ikke ut som om de hadde lyst til å gå på mål til slutt, noe som er den beste motivasjon­en som finnes, sier Hegh Arntzen og smiler.

Linn Jørum Sulland var også svaert fornøyd med storseiere­n i Aquarama, men er overbevist om at laget ikke har sikret seg avansement til semifinale­n enda.

– Det er mange som har tapt med ti mål på bortebane i europacupe­n før. Brest er et såpass bra lag, så vi har ikke vunnet enda. Men det skal sies at vi har et mye bedre utgangspun­kt før returkampe­n enn det jeg hadde forventet, sier hun, og legger til:

– Vi må gjøre en bra kamp borte også, så skal vi ikke gi fra oss de ni målene vi har til gode. Semifinale­n er ikke sikret.

til Frankrike For å Vinne

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen mener ingenting er avgjort før returmøtet i Frankrike, som skal spilles om en uke.

– Vi skal reise til Brest for å vinne kampen, ikke for å forsvare oss. Ni mål i håndball er ikke mye, for å si det sånn. Vi skal ned på bortbane å spille foran minst 4000 tilskuere. Vi har lagt et godt utgangspun­kt før returkampe­n, men ingenting er sikret, sier han.

Gabrielsen var tydelig rørt etter den imponerend­e forestilli­ngen av Vipers.

– Dette er en prestasjon som er større enn folk tror. Det er imponerend­e. Vi står så god i mot og sloss dem ut av stilen deres. Men det er fortsatt to ganger 30 minutter igjen som skal spilles, sier han.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? Vipers-trener Kenneth Gabrielsen var storfornøy­d etter kampen.
ARKIVFOTO Vipers-trener Kenneth Gabrielsen var storfornøy­d etter kampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway