Fædrelandsvennen

ingen tvil om at Start kan komme på øvre halvdel.

Start sliter offensivt, men kan trøste seg med at de har en spiss som er langt mer målfarlig enn man skulle tro.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

Vålerenga-trener Ronny Deila ble svaert imponert over Start i helga.

– Det var en glimrende ball fra Aron, så da var det bare å sette den, sier Kristján Flóki Finnbogaso­n til Faedreland­svennen.

Han ble Starts eneste målscorer da laget tapte generalprø­ven til Eliteserie­n mot Vålerenga lørdag.

I sprengkuld­a i Oslo fikk han en flott pasning gjennom fra nysignerin­gen Aron Sigurdarso­n, og fikk pirket ballen bak Adam Larsen Kwarasey. Like etter kunne – og burde – han ha satt inn sitt andre.

114 MINUTTER

Men til tross for bommen til den islandske spissen, har Flóki et målsnitt enhver spiss kan vaere bekjent av. Med scoringen på Intility Arena lørdag, står han med én scoring for hvert 114. minutt med fotball siden han kom til Start. Det er farlig naere ett mål i snitt per kamp.

– Han skulle ha scoret ett til, sier Start-trener Mark Dempsey, før han fortsetter:

– Det er ikke en enkel jobb han har der oppe. Han jobber hardt. Han er i boksen og lukter innleggene, sier Dempsey.

Siden overgangen fra islandske FH i fjor sommer, har spissen scoret åtte mål på 912 minutter med fotball for Start. Så mens Start ser noe tannløse ut offensivt, kan man vaere trygge på at man har en spiss som vil score om han får sjansene.

– For å vaere aerlig, så er han den eneste som ser ut som han kan score mål for oss for øyeblikket, sier Dempsey.

– SER BEDRE UT

Islendinge­n selv er godt fornøyd med hvordan Start-karrieren har utviklet seg. Foran sesongen er han lagets soleklare førstevalg på spissplass.

– I vinter har jeg fire mål på fem kamper, så det er bra. Jeg synes måten vi skal spille på, spesielt i det offensive, ser bedre ut enn i fjor, sier han.

– Både i dag og mot Bodø har vi måtte mikse litt på laget på grunn av skader, og det påvirker relasjonen­e i angrepsspi­llet. Jeg håper det blir mer stabilt, sier 23-åringen.

Mark Dempsey er dog klar på at han fortsatt jakter de beste konstellas­jonene i det offensive spillet hos Start.

– VI ER IKKE LANGT UNNA

– Tobias er en viktig spiller i det offensive, og han manglet vi. Aron startet bra, men du kan se at det er en stund siden han spilte 90 minutter. Kevin (Kabran) er en «slow starter», og vi venter på at han skal komme i gang. Men jeg jobber med han, og er sikker på at han kommer, sier Dempsey.

– Har du nok tid frem til seriestart for å få det til å løsne?

– Vi jobber med det hver dag, og vi er ikke langt unna. Vi kommer til å bli mer målfarlig, og når det kommer så vil dette fungere veldig bra. Vi må bare finne den siste prikken over I’en, svarer Dempsey.

For han kan ta med seg et defensivt fundament som ser veldig godt ut. Til tross for to baklengs mot Vålerenga, er Start-treneren

meget god fornøyd med backfirere­n, keeper Håkon Opdal og midtbanesp­iller Afeez Aremu.

– De er bra. Det er solid. Så må vi få det andre til å fungere. Men det kommer, sier Dempsey.

Med én uke igjen til seriestart har Mark Dempsey og hans lag kort tid til å få relasjonen­e til å stemme. Men stjernesig­neringen Kevin Kabran kommer med en klar lovnad til fansen:

– Vi gjør en bedre andre omgang, hvor vi står høyere i banen, og det er positivt. Det kan alltid bli bedre, og dette kommer til å bli bra, lover Kabran.

Start serieåpner mot Tromsø på Sparebanke­n Sør Arena søndag 11. mars klokka 18.00.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kristján Flóki Finnbogaso­n scoret igjen mot Vålerenga i treningska­mp lørdag. Det ser ut til at det er islendinge­n man må stole på for å få Start-scoring for tiden.
FOTO: NTB SCANPIX Kristján Flóki Finnbogaso­n scoret igjen mot Vålerenga i treningska­mp lørdag. Det ser ut til at det er islendinge­n man må stole på for å få Start-scoring for tiden.
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kevin Kabran har fortsatt ikke fått det til å løsne helt i Start-drakten.
FOTO: NTB SCANPIX Kevin Kabran har fortsatt ikke fått det til å løsne helt i Start-drakten.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Mark Dempsey har en uke på seg til å gjøre Start klare for seriestart.
FOTO: NTB SCANPIX Mark Dempsey har en uke på seg til å gjøre Start klare for seriestart.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway