Fædrelandsvennen

Vil utfordre Solberg i ny superbil

Kjetil Larsen satser hardt og har et mål om å utfordre Petter Solberg og Sebastian Loeb i rallycross­ens keiserklas­se supercar i 2018.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

Kjetil Larsen fra Søgne vil utfordre Petter Solberg i rallycross i sin nyinnkjøpt­e superbil til 2,1 millioner kroner.

– Jeg tror ikke det er noe som er villere enn dette på Sørlandet innenfor motorsport, sier Kjetil Larsen (34).

Søgne-mannen brukte romjula til å gjøre et helt spesielt spontankjø­p. Under en tur til Sverige, der målet var å sikre seg en billig delebil, endte han opp med å bruke litt mer penger. De ble brukt på en supercar rallycross­bil.

– Byggekostn­adene på bilen ligger på 4,5 millioner kroner, sier Larsen.

Investerin­gen han snakker om er en Volkswagen Polo 2016-modell. Den tilhørte svenske Anton Marklund, som vant EM i rallycross i fjor. For å finansiere bilen han betalte 2,1 millioner kroner for, måtte Larsen selge bilen og bussen han hadde brukt i touringcar-klassen.

– Jeg begynte å legge ut ting før jul, og solgte alt jeg hadde i garasjen, forklarer Larsen, som har fått seg en helt rå bil.

Den har 600 hestekreft­er og firhjulstr­ekk, og det heftigste man kan kjøre i rallycross.

– Det er helt sinnssykt. Den gjør 0–100 km/t på 1,9 sekunder, forklarer Larsen.

Han har kjørt touringcar i EM siden 2012. I 2018 skifter han til supercar. Målet er fem runder i EM, og forhåpentl­igvis to Vmrunder, med superstjer­ner som Petter Solberg og Sebastian Loeb i spissen. Driftsbuds­jettet for 2018 vil vaere på rundt 1,5 millioner kroner.

– Jeg har allerede fått sponsorer som har ringt meg, og vil vaere med å hjelpe, sier Larsen, som er avhengig av beinhard jobbing og gode støttespil­lere rundt seg for å finansiere satsingen.

RALLYCROSS VOKSER

Sørlandet har tidligere hatt profiler som Ludvig Hunsbedt og Guttorm Lindefjell som har hevdet seg i toppen av EM i rallycross.

– Det er ingen som har hatt en bil som kan konkurrere i VM. Jeg vil påstå at ingen i Norge har en bedre bil enn meg nå, forklarer Larsen.

Andreas Bakkerud og Petter Solberg er riktignok begge norske, men førstnevnt­e er støttet av tyske Audi, mens Solberg er bosatt i Sverige. Begge blir konkurrent­er til Larsen i 2018, i det som er en voksende klasse.

– Rallycross er på vei til å bli den største klassen nå, uten tvil, og kommer til å gå forbi rally etter hvert, sier Larsen.

Grunnen til det er at mange av de store bilfabrikk­ene nå har begynt å flyttet fokuset ditt.

– Det kommer nå, og derfor tar det helt av. Det er ti fabrikker som trolig kommer innenfor rallycross innen 2020. De ser på dette som en bedre arena enn rally, påstår Larsen.

Han har enn så lenge ikke testet bilen på bane. I løpet av vå-

ren kommer han til å reise ned til Belgia for å bli kjent med den. Larsen kommer til å bruke et par Em-runde som testing, før det blir alvorlig.

– Målet er at vi skal lukte på en pallplass i løpet av sesongen, sier han.

– Hva er målet i VM?

– Det er å komme til en semifinale, og da kan alt skje. Jeg har en plan om å satse skikkelig på dette, og kommer til å bruke mars til å trene intensivt, forklarer han.

SIKRET SEG GOD MEKANIKER

For å stå best mulig rustet til det som venter, han har snakket med både Hunsbedt og Lindefjell, og andre som har erfaringer fra miljøet.

34-åringen har i tillegg sikret seg en av de beste mekanikern­e i sirkuset, svenske Staffan Andersson, som har vaert i teamet til den engelske Vm-kjøreren Guy Wilks.

– Jeg visste hvor mye han skulle ha per runde, og så doblet jeg det. Da fikk vi en avtale, sier Larsen, som er klar på at dette ikke er en guttedrøm som blir oppfylt.

– Det handler om min måte å vaere på. Jeg er nødt til å sette meg høye mål, og få de realisert. Det var for fjernt for meg å realisere drømmen om å kjøre supercar, sier Larsen.

I midten av april står han på startstrek­en i Em-runde i Barcelona på den legendaris­ke Catalunya-banen.

Larsen satser på å få delta under Vm-rundene i Trondheim (9.10. juni) og på Estering i Tyskland (13.-14. oktober).

 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? – Ingen i Norge har bedre bil enn meg nå, sier Kjetil Larsen fra Søgne. Med sin nye Volkswagen Polo jakter har Vmsuksess i rallycross.
FOTO: JACOB BUCHARD – Ingen i Norge har bedre bil enn meg nå, sier Kjetil Larsen fra Søgne. Med sin nye Volkswagen Polo jakter har Vmsuksess i rallycross.
 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Kjetil Larsen fra Søgne vil satse stort i rallycross med sin Volkswagen Polo.
FOTO: JACOB BUCHARD Kjetil Larsen fra Søgne vil satse stort i rallycross med sin Volkswagen Polo.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Under panseret er det 600 hesterkref­ter.
FOTO: JACOB BUCHARD Under panseret er det 600 hesterkref­ter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway