Fædrelandsvennen

Elever rundstjåle­t på Aquarama

- TEKST: STEINAR VINDSLAND steinar.vindsland@fvn.no

Elevene ble frastjålet klaer og skolesekke­r for flere tusen kroner mens de deltok på skolesvømm­ing i Aquarama.

– De tok alt fra meg. Jeg hadde bare badedrakte­n igjen, forteller Emma Larsson fra niende klasse på Grim skole. Hun ble redd, fortvilet og tenkte det kunne bli en iskald tur hjem i snøen og vinden som herjet fredag ettermidda­g.

Da var to klasser fra Grim skole, 9b og 9c, på skolesvømm­ing.

– Vi fikk legge verdisaker, mobiler og sånt, i et låst skap. Resten måtte putte tingene sine inn i skap som ikke var låst, forteller Rikke Johnsen.

Siden de bare hadde fått nøkler til tre skap, ble mye liggende rundt i garderoben.

FEM år

– Det er sånn vi har praktisert det i fem år, mange tusen elever har oppbevart tingene sine på den måten uten at noen er blitt frastjålet noe, så langt jeg kjenner til, sier daglig leder Unni Mesel på Aquarama.

Da jentene kom tilbake fra svømmingen, så de med en gang at noen hadde vaert i garderoben og flyttet rundt på ting. Så oppdaget den ene etter den andre at ting var blitt stjålet.

– Det var ganske ekkelt at noen hadde vaert der og tatt tingene våre, forteller Karen Knudsen.

10.000 KRONER

Emma ble altså frastjålet hele baggen med alt hun hadde. Rikke ble frastjålet skolesek- ken med penal, bøker, skjerf og annet. Moren hennes, Jorunn Jensen, har snakket med flere foreldre og regnet ut at det må vaere stjålet eiendeler for minst 10.000 kroner.

– Bare fra Rikke tok de ting for 2700 kroner, sier hun.

BESTJÅLET

Minst fem-seks jenter ble bestjålet.

En av laererne som var med, Gunnar Andre Møvik, bekrefter det som skjedde, at han har gitt beskjed til rektor og at saken følges videre opp mandag. Tyveriene skjedde seint fredag ettermidda­g. Sammen med folk fra Aquarama noterte laererne ned navn på alle og hva de hadde blitt frastjålet. Foreldrene må selv anmelde forholdet til politiet.

FRYKTELIG

Det har moren til Emma Larsson, Marianne Larsson, allerede gjort. Hun ble oppringt av Emma, og tok med seg klaer og hentet flere av jentene. De var redde, fortvilte og sinte.

– Det var jo fryktelig for jentene, og så vidt jeg vet får vi ingenting igjen på forsikring­en, sier hun.

Rektor Preben Skogen ble gitt en foreløpig orienterin­g fredag ettermidda­g, og vil følge saken opp mandag.

– Hvordan kunne dette skje, Mesel?

– Det er vanskelig å si. Men vi skal bistå politiet med etterforsk­ning. Blant annet vil vi gjennomgå overvåknin­gsvideoer for å se om det kan gi spor å gå etter, sier hun.

BEKLAGER

Hun beklager veldig det elevene ble utsatt for, og sier noe liknende aldri har skjedd før under skolesvømm­ing.

– Det er godt mulig vi må se på rutinene våre igjen. Foreløpig har jeg ikke kjennskap til alle detaljer i saken, så jeg uttaler meg med det forbehold, sier Mesel.

 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Inne i garderoben på Aquarama ble elever rundtstjål­et. Fra venstre mamma Jorun Jensen, datteren Rikke Johnsen, Alexandra Yohannes, Emma Larsson og Karen Knudsen.
FOTO: STEINAR VINDSLAND Inne i garderoben på Aquarama ble elever rundtstjål­et. Fra venstre mamma Jorun Jensen, datteren Rikke Johnsen, Alexandra Yohannes, Emma Larsson og Karen Knudsen.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Daglig leder Unni Mesel ser ikke bort fra at de må se på rutinene på nytt.
FOTO: JACOB BUCHARD Daglig leder Unni Mesel ser ikke bort fra at de må se på rutinene på nytt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway