Fædrelandsvennen

Kartlegger nedlasting av overgrepsm­ateriale

- NTB

Politiet har avdekket 115 unike Ip-adresser der det er registrert nedlasting eller deling av overgrepsm­ateriale av barn i løpet av en måned i Agder.

Politiet i Agder avdekket Ipadressen­e mellom 26. januar og 26. februar i år. Ifølge NRK har politiet allerede gjort trefire pågripelse­r.

– Det store omfanget gjør at det er umulig å etterforsk­e alle sakene fullt ut. Innehavere av disse Ip-adressene kan derfor regne med at politiet kommer til å oppsøke dem, sier Gordon Petterson, leder av felles enhet for etterretni­ng, forebyggin­g og etterforsk­ning i Agder politidist­rikt.

– Vi vet fra forskning at overgriper­e gjerne utvikler seg fra å vaere en nedlaster til å bli en overgriper. Hvis vi kan stoppe dem på et tidlig tidspunkt, håper vi at det kan ha en forebyggen­de effekt, sier han.

Mellom 15 og 20 medarbeide­re i politiet har siden nyttår jobbet på fulltid med å kartlegge og avdekke overgriper­e i Agder-fylkene.

– Vi prioritere­r de sakene hvor det er fare for at barn er utsatt for overgrep. Å få reddet barn ut av overgrepss­ituasjoner er det viktigste, sier prosjektle­der for Operasjon Dark Room Agder, Thor Atle Pedersen. Han sier mye av det som gjør arbeidet så krevende, er at overgriper­ne og nedlastern­e kan vaere hvem som helst.

– Det er mennesker som du ikke ville trodd at gjorde slikt. Det kan vaere din naermeste nabo eller hvem som helst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway