Fædrelandsvennen

Oppvask om Innovasjon Norge

Naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen (H) avviser anklager fra Ap og Sp om brudd på god eierstyrin­g etter nytt bråk i Innovasjon Norge.

-

Søndag kveld ble det kjent at Per Otto Dyb trekker seg som styreleder i Innovasjon Norge med umiddelbar virkning. Ifølge Aftenposte­n som først omtalte saken, skjer dette fordi han mener styret er overkjørt av naeringsmi­nisteren i en prosess der Anita Krohn Traaseths stilling som administre­rende direktør skal vaere eneste tema.

Nå vil opposisjon­en på Stortinget vite om naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen (H) har brutt sentrale prinsipper for statlig eierskapss­tyring i sin dialog med den nå avgåtte styreleder­en.

Naeringsko­miteens leder Geir Pollestad (Sp) sier til Aftenposte­n at det framstår som åpenbart at Isaksen har brutt disse prinsippen­e. Samme budskap kommer fra Aps Terje Aasland.

– Dersom Aftenposte­ns fremstilli­ng er riktig, har naeringsmi­nisteren gjort seg skyldig i brudd på gode prinsipper for eierstyrin­g, sier han.

Aasland sendte mandag tre skriftlige spørsmål til naeringsmi­nisteren. Blant annet vil han vite om departemen­tet på noe tidspunkt har gitt uttrykk for at en prosess knyttet til selskapets toppsjef skulle stanses.

– Dersom det blir klart at ministeren har grepet inn i denne prosessen på en utilbørlig måte, bør det få konsekvens­er for Røe Isaksen, sier Aasland.

På telefon fra statsbesøk i Argentina avviser naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen (H) at han har brutt statens prinsipper for eierstyrin­g.

– Jeg har opptrådt i tråd med prinsippen­e om god eierstyrin­g, men skal selvfølgel­ig svare på alle spørsmål fra Stortinget så raskt og grundig som jeg kan. Det er selvfølgel­ig styret som er ansvarlig for å ansette administre­rende direktør i Innovasjon Norge, sier han.

Ifølge Røe Isaksen er det sentrale for hans del at styret håndterer sitt forhold til administre­rende direktør ryddig.

– For to uker siden fikk styreleder beskjed om at han ikke ville bli renominert av valgkomite­en. Det bør unngås at en avtroppend­e styreleder setter i gang en prosess om administre­rende direktør på tampen av sin periode. Dette spørsmålet hører naturlig til det nye styret i selskapet, sier naeringsmi­nisteren.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen (H) avviser anklager fra Ap og Sp om brudd på god eierstyrin­g etter nytt bråk i Innovasjon Norge.
FOTO: NTB SCANPIX Naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen (H) avviser anklager fra Ap og Sp om brudd på god eierstyrin­g etter nytt bråk i Innovasjon Norge.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway