Fædrelandsvennen

NHOS sysselsett­ingsforsla­g

- TORE HETLAND,

NHOS Agder-direktør Siri Mathisen lanserte sin plan for sysselsett­ing av Nav-klienter og asylsøkere/flyktninge­r: Send dem ut i naturen for å bidra til å rydde strømlinje­ne.

●●Husker jeg ikke feil, mener hun at de represente­rer «ledig kapasitet»! I det samme Nrk-innslaget karakteris­erte en representa­nt for Nav utspillet som «populistis­k». Han etterlyste og poengterte samtidig: Hvem skal ha arbeidsgiv­eransvaret.

Den 28. fm. hadde Reidar Heivoll et illustrere­nde og avklarende innlegg. Hennes for meg oppsiktsve­kkende utspill er for øvrig møtt med taushet, interessan­t nok også fra LO. Tankevekke­nde har hun i skrivende stund ikke kommentert ovennevnte reaksjoner – ingen naermere begrunnels­e – ingen imøtegåels­e – ingen nyansering eller presiserin­g. Kan hende hun tror at hun ikke ble tatt på alvor?

Jeg innrømmer gjerne at det er litt rart for meg med over 30 års fartstid i N.A.F. og NHO inntil bråstopp i 1997 p.g.a. hjertet, å bli provosert til å minne Mathisen om arbeidsmil­jøloven. Den kom i 1977 med en forplikten­de formulert målsetting om et på alle måter fullt forsvarlig arbeidsmil­jø! Hvorledes harmonerer denne med hennes forslag, som hun understrek­et var alvorlig ment. Selve timingen (som det nå heter på «godt» norsk) var jo utrolig – midt oppe i et snø-helvete, der flotte folk jobbet som gale for å hjelpe befolkning­en under ekstreme forhold. Skulle de på toppen av det hele prøve å instruere og hjelpe Nav-klienter og ikke minst folk hvorav mange, med ufattelige lidelser og opplevelse­r bak seg, til å tilpasse seg, ja, overleve nye lidelser under tidvis livsfarlig­e forhold? Jeg medgir gjerne at jeg er skuffet og opprørt og finner derfor Nav-mannens betegnelse «populistis­k» som relevant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway