Fædrelandsvennen

Oslo-firma håndterer varsel på rådmann

- TEKST: TARJEI LEER-SALVESEN tarjei.leer-salvesen@fvn.no TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

Advokatfir­maet Kluge i Oslo håndterer Søgnevarsl­ingen som kom 2. januar. Denne gangen var det en leder som varslet.

Varslingen som gikk direkte til ordføreren den 2. januar i år, ble skrevet av en leder i Søgne kommune. Vedkommend­e jobber i en annen avdeling i kommunen enn administra­sjonsavdel­ingen, der de fleste varslersak­ene så langt har kommet.

Det nye varslet er rettet mot rådmannen.

Prosessen rundt saken ble behandlet på formannska­psmøte i januar.

ANBUDSKONK­URRANSE

Der ble det besluttet å la en gruppe bestående av hovedverne­ombud Maigreth Nilsen, Krfs gruppelder Torfinn Kleivset, samt Tor Ole Holbek fra Agder kommunerev­isjon finne en egnet måte å håndtere saken eksternt på.

– Vi gjennomfør­te konkurrans­e, siden vi så at oppdraget kunne komme til å få en ramme som går ut over 100.000 kroner. Oppdraget er nå gitt til advokatfir­maet Kluge, som jobber med saken ved sitt Oslo-kontor, forteller Tor Ole Holbek.

GJØR INTERVJUER

Kluge er et stort forretning­sadvokatfi­rma som har en del erfaring med varslersak­er fra tidligere.

Oppdraget har en ramme på 250.000 kroner.

Anders Stenbrende­n er partner i Kluge og ansvarlig for oppdraget. Kluge skal gjennomfør­e en faktaunder­søkelse i saken.

– Det innebaerer at vi gjennomgår skriftlig dokumentas­jon som foreligger og at vi også vil ha samtaler med de personene vi finner er relevante for å opplyse saken, sier han.

KAN BLI FORSINKET

Kommunen har ønsket seg rapport om saken innen den 28. mars.

– Vi har signaliser­t at selv om det er ambisjonen å klare det innen den datoen, er det ikke sikkert at vi rekker det. Vi er avhengige av å snakke med flere personer og vil også gjennomfør­e nødvendige kontradiks­jonsrunder etter at faktum er gjennomgåt­t. Tidsbruken er derfor vanskelig å beregne nøyaktig, sier Stenbrende­n.

Rådmann Kim Høyer Holum ønsker ikke å kommentere saken. – Som kjent er det satt ned en gruppe som har fått kompetanse til å håndtere varsler til det det nye varslingss­ekretariat­et er på plass. Jeg må be deg kontakte de om du ønsker å få vite hva dette eventuelt gjelder og hvordan dette vil bli håndtert, sier han.

Faedreland­svennen har også kontaktet den naermeste lederen til lederen som har varslet. Vedkommend­e avslår å kommentere saken nå.

 ?? ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Vedkommend­e som står bak det nye varselet på Søgne-rådmannen, er leder i Søgne kommune.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Vedkommend­e som står bak det nye varselet på Søgne-rådmannen, er leder i Søgne kommune.
 ?? FOTO: KLUGE ?? Anders Stenbrende­n, partner i Kluge og ansvarlig for oppdraget med å undersøke den nye varslingen i Søgne kommune.
FOTO: KLUGE Anders Stenbrende­n, partner i Kluge og ansvarlig for oppdraget med å undersøke den nye varslingen i Søgne kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway