Fædrelandsvennen

Fire spillere jublet for plass på landslaget

Tre Vipers-spillere fikk plass på A- og to på rekruttlan­dslaget da landslagst­roppen ble offentligg­jort mandag.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– På vei til trening mandag fikk jeg plutselig ei melding fra Emilie (Hegh Arntzen) om at jeg var tatt ut på rekruttlan­dslaget. Jeg sjekket mailen, og da det viste seg å vaere helt sant ble jeg både sjokkert og glad, sier Vilde Jonassen, som onsdag spiller bortekamp for Vipers mot Oppsal.

25-åringen har lenge hatt et mål om en dag å få sjansen på rekruttlan­dslaget, som skal ha samling i Oslo fra 19.-22. mars.

– Som i alle idretter opplever man opp- og nedturer, men etter at jeg skadet tommelen i fjor har jeg tatt mange steg, og føler at jeg har hatt en veldig god sesong. Det er en utrolig god følelse å få betalt for strevet, sier den hurtige venstrekan­ten.

VRAKET FRA A-LANDSLAGET

– Uttaket av Vilde var veldig moro og veldig fortjent, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

– Er dette et steg mot A-landslaget?

– Det er i alle fall første steget du må ta. Landslaget har utrolig god oversikt over spillerne, og når du først er inne er det fordi du har fortjent plassen, sier Vipers-treneren.

Mens Jonassen jublet, kunne Emilie Hegh Arntzen styre sin begeistrin­g over uttaket til rekruttlan­dslaget. Hun ble første gang tatt ut på A-landslaget i oktober 2014, og har siden vaert fast inventar bortsett fra at hun ble vraket fra VM i 2015. Nå må 25-åringen igjen nøye seg med å vaere en del av det nest beste landslaget.

– Jeg ble selvfølgel­ig skuffet, men har ikke så mye annet valg enn å brette opp ermene for å vinne plassen tilbake. Det er jo dette jeg lever av, sier bakspiller­en – som hadde tre strake mesterkap for Norge bak seg.

– Hadde du fortjent plassen på A-landslaget?

– I det spørsmålet er jeg inhabil, men på samme måte som lagets prestasjon­er har svingt så har det også svingt for meg også. Men det nytter ikke å legge seg ned og synes synd på seg selv, sier Hegh Arntzen.

Mens hun mistet plassen, er Malin Aune tilbake på A-landslaget etter å ha blitt vraket fra Vmtroppen i desember.

– Jeg var veldig spent på uttaket, og utrolig glad for å få sjansen igjen. Nå ser jeg fram mot EM i desember, og skal gjøre alt for å vaere med dit, sier 23-åringen – som sammen med Marit Røsberg Jacobsen utgjør den norske duoen på venstrekan­ten.

MØTER OPPSAL ONSDAG

I tillegg til Aune har oppskrifts­messig også Katrine Lunde og Kari Brattset fått plass på A-landslaget, som skal spille Em-kvalifiser­ingskamper borte og hjemme mot Kroatia henholdsvi­s 21. og 25. mars.

Men aller først spiller Vipersjent­ene bortekamp mot tabelltier Oppsal onsdag kveld.

– Oppsal er et lag som har noen veldig gode resultater, som ettmålstap både borte mot Tertnes og hjemme mot Larvik , og de er nok et lag som kan senke skuldrene og spille helt uten press. Men det viktigste for oss er å komme i riktig modus, og da skal ikke Oppsal ha noen sjanse, sier Kenneth Gabrielsen.

Som i forrige kamp mot Brest, må serieleder­en klare seg uten både Sakura Hauge og Jeanett Kristianse­n.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX ?? Lørdag jublet Vipers for seier 26–17 mot det franske storlaget Brest. Mandag kunne fire av disse jentene juble over landslagsu­ttaket, mens en av spillerne ble skuffet.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX Lørdag jublet Vipers for seier 26–17 mot det franske storlaget Brest. Mandag kunne fire av disse jentene juble over landslagsu­ttaket, mens en av spillerne ble skuffet.
 ?? FOTO: RUNE PETTER NESS / SCHIBSTED ?? Emilie Hegh Arntzen ble vraket fra A-landslaget.
FOTO: RUNE PETTER NESS / SCHIBSTED Emilie Hegh Arntzen ble vraket fra A-landslaget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway