Fædrelandsvennen

Klart for historisk skirenn på Flekkerøy

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Onsdag skjer det en historisk begivenhet når Fløy og Oddersjaa arrangerer skirenn for alle aldre på Flekkerøy.

Rennet i fristil markerer en uoffisiell åpning av den nye rulleskilø­ypa.

– Den offisielle åpningen skjer når den er ferdig asfaltert i april, sier rennleder Arild Martin Tonstad.

Rennet inngår i Telenorkar­usellen, som har vaert arrangert for 4–12-åringer i Kristiansa­nd i flere uker allerede, men i tillegg åpner arrangøren for deltakelse fra både ungdom og voksne. De yngste går 500 meter, så blir distansene lenger og lenger til de eldste som går fire runder av 1852 meter.

– Dette blir en begivenhet. Så vidt meg bekjent er det første gang det arrangeres et slikt renn med startnumme­r og deltakelse fra hele Kristiansa­nd-regionen. I tillegg er det første gang vi lager løyper i den nye traséen. Dette blir en merkedag som kom mye tidligere enn vi hadde trodd, sier Tonstad.

Det var ildsjelen Magne Dølemo i Oddersjaa som tok kontakt med Tonstad i forrige uke.

– Klokka tre natt til torsdag fikk jeg melding. Han mente det var en god idé å markere den nye løypa ved å arrangere Telenorkar­usellen der. Og da vi fikk grønt lys fra entreprenø­ren som forsikret om at det var trygt å kjøre med tråkkemask­in i løypa, var det bare til å kjøre på, sier lederen av Fløy Ski.

Med 10–30 centimeter snø i løypa lover arrangøren skikkelig vinterstem­ning fra Flekkerøy Idrettspar­k.

– Vi kommer til å legge sjela i å lage en god ramme med speaker og høy stemning. Blant annet skal Flekkerøy-speiderne stille med bålpanne, flagg og bjeller.

 ?? FOTO: ARILD HANSEN ?? Arild Martin Tonstad (t.v.), Øyvind Soltveit og Tor Øyvind Strøm er tre av drivkrefte­ne bak rulleskilø­ypa på Flekkerøy. Onsdag er de med i arrangemen­tskomitéen.
FOTO: ARILD HANSEN Arild Martin Tonstad (t.v.), Øyvind Soltveit og Tor Øyvind Strøm er tre av drivkrefte­ne bak rulleskilø­ypa på Flekkerøy. Onsdag er de med i arrangemen­tskomitéen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway