Fædrelandsvennen

KIF knuste Lillestrøm

KIF lå under med to mål til pause, men løftet seg mange hakk i 2. omgang og vant overbevise­nde 23-16.

- INGER WITTEVEEN, for KIF håndball

Det var en kamp med høye skuldre og mye temperatur. 12 utvisninge­r og 12 straffer, jevnt fordelt, taler for seg. Mens det ble mange bomskudd og få mål for hjemmelage­t i 1. omgang, snudde kampbildet etter hvilen.

– Gutta var nervøse, for vi visste hvor mye denne kampen kunne bety. Vi kom til mange bra sjanser, det var bare å komme forbi «han siste». Men det gjelder å ha tro på det vi gjør, uttalte Kif-trener Preben Nilsen etter kampen.

Med tre seire og én uavgjort på siste seks kamper har Kristiansa­nd-herrene spilt på seg selvtillit og syv poeng. Det kan vaere avgjørende foran de to siste kampene. For selv om søndagens seier mot Lillestrøm vippet kristiansa­nderne på riktig side av nedrykksst­reken, er det lite som skiller lagene som nå kjemper i nedrykksst­riden. Det ligger an til en thrillerav­slutning på sesongen.

MÅLFATTIG START

Begge lag visste hvor mye som sto på spill da de møttes i Gimlehalle­n søndag; et potensielt vaere eller ikke vaere i norsk topphåndba­ll neste sesong. Derfor var kampen preget av mye nerver på begge sider av banen.

«Han siste» som det ble referert til, var «tometersma­nnen» i Lillestrøm-målet, Stian Mathisen. Kif-spillerne startet med skyte konsekvent nede, noe gjorde det lett for keeper å lese. Det resulterte i få mål og mange bom.

Det tok over seks minutter før første Kif-mål, et langskudd av høyre bakspiller Øyvind Frigstad, som fortsatte å score helt til Bendik Holstad utlignet til 4-4 drøyt midtveis i omgangen. Etter å ha fått en utvisning var høyrekante­n tilbake og gjorde 5-5 på gjennombru­dd, så 6-6 på kontring. Ett minutt før pause fikk Aleksander Halkjelsvi­k Aabel på strek en assist fra Sebastian Schultz Hansen og sørget for 7-9. Flere mål ble det ikke. Men stort pluss for godt forsvar, noe som gjaldt begge omganger.

PARKERTE LILLESTRØM

«Ikke glem å ha det gøy» har vaert Kif-trener Nilsens mantra. Og peptalken i garderoben i pausen må ha hjulpet. Det ble en flying start på 2. omgangen, der KIFS sisteskans­e i Adin Sehovic virkelig hadde bestemt seg for å stenge buret og Schultz Hansen viste hvorfor han er blant landets ti mestscoren­de i 1. divisjon.

Halkjelsvi­k Aabel kriget inn 8-9. Lillestrøm-spiller Sondre Beck Muffetange­n, sønn av tidlige landslagss­piller og tysk Bundesliga-proff Simen Muffetange­n, kjeftet på seg en dobbelt utvisning. Schultz Hansen hamret inn et kanonskudd som ga utligning 9-9. Rett etter scoret 17-årige Eric Nicolay Jensen sitt første seriemål i 1. divisjon, til ny utligning 10-10. Venstrekan­ten spiller til daglig i Randesund G18, Lerøyserie­n og 2. divisjon.

Det hadde da gått seks minutter og herfra ut var det hjemmelage­t som styrte kampen, godt hjulpet av stortromme, sauebjelle­r og et entusiasti­sk publikum som etter hvert reiste seg på tribunen. Jostein Pedersen, like god som venstre kantspille­r som bakspiller, avsluttet for KIF med en dobbeltsco­ring. Det ble en høyst fortjent 23-17-seier til hjemmelage­t.

MÅLVAKTENE­S DAG

Mens Stian Mathisen i Lillestrøm-målet hadde sin storhetsti­d i 1. omgang, sto KIFS Adin Sehovic for flest redninger i andre. Begge ble kåret til banens beste spillere.

– Det var en kamp med mye nerver. Det var ikke helt perfekt, men det holdt. Når vi får fart på ballen, så kommer vi til bedre sjanser og da går ballen i mål. Vi klarte å heve oss og da ble det seier - en utrolig viktig seier, konstatere­r KIFS målvakt.

KNALLTØFF AVSLUTNING

Neste kamp er mot Naerbø borte 14. mars, før serien avsluttes på hjemmebane mot Haslum IL 25. mars. Mens Runar Sandefjord allerede er sikret plass i eliteserie­n, er Naerbø fortsatt opprykkska­ndidat som pustes i nakken av St. Hallvard. Jaerbuene vil derfor gi alt i egen storstue, Nye Loen Naerbø, med 1000 tilskuere på sine hjemmekamp­er.

– For Naerbø er det opprykkska­mp, så de kommer ikke til å gi noe gratis. Men jeg gleder meg til å spille for en fullsatt hall. Det vil vaere en kamp som kommer til å avgjøre bunn og topp, sier Sehovic og suppleres av sin trener: – Vi møter et kjempegodt lag i Naerbø. Med Haslum er det avhengig av hvordan de ligger an og hvordan de vil reagere. Men vi har muligheter.

?? FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND ?? KIF kjørte over Lillestrøm i 2. omgang og sikret to viktige poeng i Gimlehalle­n søndag. KIF er nå over nedrykkstr­eken når to kamper gjenstår for dem i 1. divisjon. Sebastian Schultz Hansen ble toppscorer med åtte mål.
FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND KIF kjørte over Lillestrøm i 2. omgang og sikret to viktige poeng i Gimlehalle­n søndag. KIF er nå over nedrykkstr­eken når to kamper gjenstår for dem i 1. divisjon. Sebastian Schultz Hansen ble toppscorer med åtte mål.