Fædrelandsvennen

Seriegull henger høyest av alt

Vipers kan vinne både serie, sluttspill og europacup i vår. Terje Marcussen er klokkeklar på hva klubben ønsker seg mest.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Det er det ingen tvil om. Å vinne serien, som gir direktekva­lifisering til Champions League, er det vi har satt som målsetting. Der er både Kenneth (Gabrielsen), spillerne og resten av klubben krystallkl­are, sier daglig leder Terje Marcussen – to dager før Vipers kan sikre seg semifinale­plass i den nest gjeveste turneringe­n i Europa, Ehf-cupen.

Torsdag reiste laget til Brest i Frankrike, og med seg i bagasjen har de en solid 26-17-ledelse etter den imponerend­e kampen de leverte i Kristiansa­nd sist helg. Med åttemålsta­p eller bedre lørdag er de garantert videre, og taper de med ni mål går de videre på bortemålsr­egelen hvis de scorer mer enn 17 mål.

– Men europacup er bare bonus, sier Marcussen, som ikke aner hva en eventuell seier i EHFcupen vil generere utover hederen i seg selv.

– Jeg tenkte på det her om dagen at det må jeg finne ut av. Det er sikkert en pengepremi­e, men det er nytt for oss å ha slike ambisjoner. Men først må vi ta kvartfinal­en, understrek­er Marcussen.

På spørsmål om hvorfor seriegulle­t er desidert viktigst, svarer han slik:

– Det gir direkte inngang til Champions League, og det er det både spillere og trenere vil vaere med i. Spillere som skal skifte klubb er utrolig opptatt av om vi skal vaere med der eller ikke. I og med at vi vant cupfinalen er vi allerede kvalifiser­t for Ehf-cupen neste sesong, men Champions League er det største og det er også der vi har mulighet til å tjene litt penger, forklarer Marcussen.

ETT POENGS FORSPRANG

Og får støtte av Malin Aune.

– Først og fremst har vi lyst til å vinne seriegull. Det er det som er målet vårt, og som betyr veldig mye for alle sammen. Vi har lyst på gull og plass i Champions League, fastslår venstrekan­ten.

Trener Kenneth Gabrielsen har tidligere i sesongen vaert klar på at seriegull er viktigst, men dagen etter det svaert overrasken­de poengtapet i 30-30-kampen mot tabelltier Oppsal, var tonen en annen.

– Nå er det aller viktigste å vinne neste kamp. Så enkelt og så kjedelig svar får du, sier Gabrielsen.

Når alle har fem serierunde­r igjen topper fortsatt Vipers tabellen med 30 poeng, men Larvik og Storhamar ligger bare ett og to poeng bak – etter henholdsvi­s sju og seks strake seirer i eliteserie­n. Vipers hadde seks strake seirer før poengtapet mot Oppsal.

TOPPLAGENE SKAL MØTES

Det som gjør serieinnsp­urten ekstra interessan­t er at alle topplagene skal møtes. Vipers spiller hjemme mot Storhamar neste søndag mens Larvik kommer til Aquarama i nest siste serierunde, onsdag 11. april. I siste serierunde tar Larvik imot Storhamar.

– Dette blir utrolig spennende. Vi må gjøre alt som står i vår makt for å vinne alle kamper fremover, men det er ikke bare enkelt. Det så vi i går, sier Malin Aune.

– Selv om vi røyk mot Oppsal er situasjone­n uforandret. Skal vi vinne serien må vi fortsatt slå Larvik og Storhamar. Først skal vi prøve å slå Brest, det er det som står i hodet på oss nå, deretter skal vi prøve å unngå «hjerneblød­ning» hjemme mot Gjerpen, sier Vipers-treneren.

FORTSATT I FØRERSETET

– Blir du bekymret foran serieinnsp­urten i lys av poengtapet for Oppsal?

– Nei, det hadde vaert verre om vi hadde avgitt poeng mot Storhamar. Hvorfor vi ikke leverte godt nok er et annet spørsmål. Jeg kunne kommet med tusen forklaring­er på det, men det enkleste er å si at vi kort og godt ikke var gode nok, sier Gabrielsen.

Tross nedturen mot Oppsal velger Aune å fokusere på at Vipers fortsatt har alt i sin hule hånd.

– Heldigvis har vi hjemmekamp både mot Storhamar og Larvik, og da kommer vi helt sikkert til å få stor støtte fra tribunen. Vi skal bite skikkelig fra oss, lover Vipers landslagss­piller.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Vipers har allerede vunnet NM, og kan i tillegg vinne både serie, sluttspill og europacup i vår.
FOTO: NTB SCANPIX Vipers har allerede vunnet NM, og kan i tillegg vinne både serie, sluttspill og europacup i vår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway