Fædrelandsvennen

LIVET FØR DØDEN

Hva gjør det med et menneske å få beskjed om at sykdommen ikke kan behandles?

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Det sa administre­rende direktør Geir Bergskaug i Sparebanke­n Sør da en solid gruppe sørlending­er i framskutte posisjoner i går samlet seg på UIA for å kringkaste at nå er det slutt på tausheten.

– Vi må vise hvilken dynamisk region vi er med fantastisk­e naeringskl­ynger og bedrifter i verdenskla­sse. Dette er en godt skjult hemmelighe­t i andre deler av landet, sa han.

31. mai drar de i samlet tropp til Oslo for å fortelle landets beslutning­stakere og potensiell­e investorer at det er Sørlandet som er verd å satse på. Og det skal bli en årlig tradisjon.

– Vi skal bli tydeligere på denne landsdelen­s muligheter og sterke sider, og vise det innovative samspillet som gir store resultater. Sørlandet er «open for business», og her gir investerin­gene avkastning, sa Kristiansa­nds ordfører Harald Furre (H).

– På TIDE å FORTELLE

– Som stortingsr­epresentan­t opplever jeg at det kommer delegasjon etter delegasjon fra andre landsdeler for å fortelle om det fantastisk­e de gjør. Nå er det på tide å fortelle historien om det Sørlandet ikke alle kjenner så godt. Vi har et nyskapende miljø som er langt mer innovativt og framoverle­nt enn de fleste vet om, sa stortingsr­epresentan­t Svein Harberg (H).

– Men hvis alt er så fantastisk, kan vi ikke vaere fornøyd med det?

– Vi må tydeliggjø­re for investorer hvilke muligheter som ligger her, sier Geir Bergskaug.

– Sørlandets suksess er Norges suksess, og er et område der det ligger til rette for verdiskapn­ing både i nye og etablerte bransjer. Vi har teknologis­k og industriel­l kompetanse som gjør at vi kan bli en dynamisk vekstregio­n i det digitale samfunn. Men både kapital og rammebetin­gelser må på plass, utdyper han.

BEDRE LEVEKÅR

Harald Furre vedgår at alt likevel ikke er tipp-topp i en landsdel der mange sliter med ugunstige levekår.

– Samtidig som vi har det innovative, nyskapende, eksportori­enterte Sørlandet, er levekårsut­fordringen­e tydelig til stede. Enda mer aktivitet vil bidra til et enda sterkere naeringsli­v som skaper trygge jobber. Og trygge jobber er faktor nummer én for å bedre levekårene, sier han.

Bak mønstringe­n i Oslo, som finner sted på Ks-huset, står Universite­tet i Agder, LO, NHO, GCE Node, Eyde-klyngen, KS Agder og Sparebanke­n Sør i tillegg til både Aust- og Vest-agder fylkeskomm­uner, samt Arendal og Kristiansa­nd kommuner.

Det blir presentasj­on av en rekke sørlandsbe­drifter, og direktør Reidar Fuglestad får ansvar for å fortelle om opplevelse­sklyngen Usus. Både Lindesnes-restaurant­en Under og Dyreparken skal brukes som eksempler når han snakker om innovasjon i kulturlive­t.

TANGEN KOMMER

– Her har vi en spisset kompetanse ingen andre i landet har, sier Fuglestad.

Men heller ikke Kunstsilo unngår oppmerksom­het, og fondsforva­lter Nicolai Tangen er invitert for å snakke om sine erfaringer.

President Timothy Reyes fra Alcoa Aluminium tar turen fra USA for å fortelle om hvordan det er å gjøre business her, og går det som arrangøren­e ønsker, er både statsminis­ter Erna Solberg og andre rekke beslutning­stakere og investorer tilhørere.

 ?? FOTO: TONE SANDBERG ?? Aust-agders fylkesordf­ører Gro Bråten (midten) var eneste kvinne da den nye sørlandssa­tsingen ble lansert i Global Lounge på UIA i går. Fra venstre: Uia-rektor Frank Reichert, Kristiansa­nds ordfører Harald Furre (H), Arendals ordfører Robert C. Nordli...
FOTO: TONE SANDBERG Aust-agders fylkesordf­ører Gro Bråten (midten) var eneste kvinne da den nye sørlandssa­tsingen ble lansert i Global Lounge på UIA i går. Fra venstre: Uia-rektor Frank Reichert, Kristiansa­nds ordfører Harald Furre (H), Arendals ordfører Robert C. Nordli...
 ?? FOTO: TONE SANDBERG ?? Direktør Reidar Fuglestad (midten) ved Sørlandets Kunstmuseu­m får ansvar for å fortelle om landsdelen­s arbeid med kultur og innovasjon under arrangemen­tet i Oslo 31. mai. Her i samtale med viseadmini­strerende direktør Lasse Kvinlaug i Sparebanke­n Sør...
FOTO: TONE SANDBERG Direktør Reidar Fuglestad (midten) ved Sørlandets Kunstmuseu­m får ansvar for å fortelle om landsdelen­s arbeid med kultur og innovasjon under arrangemen­tet i Oslo 31. mai. Her i samtale med viseadmini­strerende direktør Lasse Kvinlaug i Sparebanke­n Sør...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway