Fædrelandsvennen

Vil ha innbyggern­e i fokus

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

Den politiske organiseri­ng av storkommun­en Lindesnes er klar. Mye handler om å involvere innbyggern­e mest mulig.

– Det blir veldig viktig at innbyggern­e kommer i fokus fra by til bygd. Det tror jeg vi nå får til, sier Alf G. Møll (Frp). Han har ledet arbeidet med hvordan den sammenslåt­te kommunen mellom Mandal, Lindesnes og Marnardal skal se ut politisk.

I går vedtok Fellesnemn­da med politikere fra kommunene hovedstruk­turen.

Øverst vil det vaere et kommunesty­re med 39 politikere. Det blir et formannska­p uten at antallet ble bestemt nå.

TO UTVALG

Det skal etableres to faste utvalg under kommunesty­ret og formannska­pet.

Det er ene er et utvalg for plan og samfunnsut­vikling. Her vil man jobbe saerlig med oppfølging av kommunepla­nen, blant annet med samfunns- og arealdelen.

Det andre utvalget heter drift- og forvaltnin­g. Meningen er at dette skal vaere et styringsor­gan for alle drift- og forvaltnin­gssaker som kommunen skal behandle.

ULIKE RÅD OG UTVALG

Arbeidsgru­ppene som Møll har ledet har dessuten en rekke forslag til ulike råd og utvalg som politikern­e skal ta stilling til i juni.

Det er forslag om et råd for eldre, et råd for mennesker med nedsatt funksjonse­vne, et barneog ungdomsråd, idrettsråd og musikkråd.

Dessuten kan det bli et brukerråd, en ordning som finnes i Mandal kommune i dag. Her har brukerne av de ulike tjenestene i kommunen, for eksempel omsorgstje­nesten, et sted for dialog med politikere og administra­sjon.

Andre utvalg som trolig opprettes er klima-, energi- og miljøkomit­é og et naermiljøu­tvalg.

GRENDEUTVA­LG

Den nye kommunen kan også få en rekke grendeutva­lg, kanskje så mange som 20.

– Det høres kanskje mye ut, men et slikt utvalg kan dannes av allerede eksisteren­de lag og foreninger, sa Tor Magne Risdal (Lindesnes KRF) da han presentert­e hva hans arbeidsgru­ppe hadde kommet fram til.

Det er også forslag om å opprette et såkalt politikert­org der politikere møter lag, foreninger og privatpers­oner for å drøfte hva som helst. Hensikten er å ha et lavterskel­tilbud for å møte politikern­e.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Mandals eksordføre­r Alf G. Møll har ledet arbeidet med hvordan den politiske organiseri­ngen blir seende ut i den nye Lindesnesk­ommunen.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Mandals eksordføre­r Alf G. Møll har ledet arbeidet med hvordan den politiske organiseri­ngen blir seende ut i den nye Lindesnesk­ommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway