Fædrelandsvennen

Anne Grete Ellingsens gode råd

-

– Du skal utfordre deg selv på trygghet. Får du en utfordring som ikke gir deg sommerfugl­er i magen, så takk nei!

Anne Grete Ellingsen, administre­rende direktør i Node og styremedle­m i Innoventus Sør, stilte opp med egne erfaringer og gode råd under inspirasjo­nskvelden. På hennes lange CV inngår verv som statssekre- taer, som administre­rende direktør i det som nå heter Virke, som styremedle­m i en rekke selskaper, pluss operative stillinger på høyt nivå, saerlig innen oljesektor­en. Men som så ofte ellers, ble hun introduser­t som Norges første, kvinnelige plattforms­jef.

Budskapet hadde imidlertid en annen bakgrunn.

– Jeg har vaert gründer selv. Og det har jeg laert: Hold steinhard kontroll på likviditet­en. Vaer rask med å få ut faktura, sett kort betalingsf­rist. Må du overtrekke kassekredi­tten, får du problemer med banken, formante Ellingsen.

Hun rådet også gründerne til å tenke nøye på hvor de vil vaere om tre til fem år.

– Hvilken eierposisj­on har jeg da - i en virksomhet som forhåpentl­ig har vokst? Det å forhandle om kjøp og salg av eierposisj­oner kan vaere tøffe løp. Skaff deg et styre med kompetanse på jus, økonomi og kapitalinn­henting, ikke et «tantestyre» hvor alle er enige med deg. Kan du i tillegg få en mentor, og både mentor og styre kan trekke på nettverk, så hjelper det godt, sa Anne Grete Ellingsen overfor en dørgende stille forsamling.

Hun fortsatte: – Digitalise­ringen tar oss og alle forretning­smodeller snus på hodet. Samme hva dere steller med, må dere ha en digital strategi. Så håper vi på flere, store bedrifter med utgangspun­kt her i Norge. Med Innoventus Sør, MIL, Future Materials og mer til skal det vaere mulig!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway