Fædrelandsvennen

Dette er ikke KRF

-

Jeg ble valgt til nestleder i Agder KRF på lørdag. Jeg pratet med folk i pausene. Folk var fornøyde og entusiasti­ske over ett Agder med sterk politisk innflytels­e. Fvn skrev på lederplass om vår definitive betydning. God stemning.

●●Så blir jeg både lei meg og overrasket over Fvns sak bare få dager senere. Ubetinget lei meg fordi det helt klart fremkommer handlinger som underbygge­r oppfatning­er om å vaere dømmende og forutinnta­tt. Det står seg dårlig uavhengig av politisk eller religiøs oppfatning. Å spre rykter og usannheter har vi alle laert at vi skal avstå fra. Ingen er uenig i det - og dette må bare beklages. Det har også vedkommend­e politiker/årsmøtedel­taker gjort overfor journalist­en.

Men det er også grunn for å bli lei seg fordi artikkelfo­rfatteren raskt generalise­rer og skaper et

bilde av politikere generelt - og Krf`ere spesielt - ut fra sin erfaring med en enkeltpers­on i en samtale. Plutselig fremstår hele Agder Krfs fylkesårsm­øte i et lys hvor vi fremstille­s som forutinnta­tte, sladrende og dømmende med en dunkel agenda. Dette blir feil.

Som nyvalgt nestleder i dette møtet tar jeg avstand fra beskrivels­er som at vi i KRF har ulike agendaer avhengig av om søkelyset er skrudd av eller på. Jeg tar avstand fra at vi i vårt parti tror at vi på noen som helst måte er noe bedre enn andre. Og som nyvalgt nestleder med saerlig ansvar for organisasj­on og organisasj­onsbygging, vil jeg vaere med i et utrettelig arbeid for menneskeve­rd, trosfrihet og nestekjaer­lighet.

IRENE SOLLI

2. nestleder Agder KRF

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway