Fædrelandsvennen

– En utrolig fornuftig signering av Viking

- STIG NILSSEN

Rolf Daniel Vikstøl melder overgang fra Start til Viking. Backen skal gjennomfør­e den medisinske testen i sin nye klubb mandag.

29-åringen er venstrebac­k, men kan også bekle midtstoppe­rrollen. Det skal ikke vaere snakk om et lån eller utleie, men en ren overgang fra Start til Viking.

– Vi har vaert i dialog med Vikstøl en periode. Jeg traff ham i Kristiansa­nd mandag, der hadde vi en god prat. Vi er også enige med Start, forklarer Viking-trener Bjarne Berntsen overfor Aftenblade­t.

Vikstøl har spilt 163 eliteserie­kamper for Start og 54 kamper i 1. divisjon. Han har vaert i klubben siden han kom fra Våg i 2007, og spilt fast på laget siden 2010-sesongen.

– Med sin erfaring er Vikstøl en bra match for Viking. Vi har bare fire forsvarssp­illere, legger Berntsen til og regner dermed Tord Salte og André Danielsen som midtbanesp­illere i det regnestykk­et.

FÅR SKRYT AV MATHISEN

Vikstøl signerer en toårskontr­akt med Viking dersom han består den medisinske testen.

Tidligere Start-spiller Jesper Mathisen sier til Aftenblade­t at Viking gjør noe utrolig fornuftig når de nå signerer Vikstøl. De to spilte veldig mye sammen i Start-forsvaret før Mathisen måtte legge opp for et par år siden.

– Han er ekstremt profesjone­ll, løpssterk og har - bortsett fra akkurat nå - aldri vaert skadd de ti sesongene han spilte i Start. Han er trygg og god med ball, men mangler nok litt fart. Venstrebac­k er hans klart beste posisjon, forklarer Mathisen om spilleren som ble forsøkt omskolert til midtstoppe­r av Steinar Pedersen foran 2016-sesongen.

SKADET

Ifølge Mathisen hadde Vikstøl tilbud fra flere andre klubber i 1. divisjon, men backen ønsket seg til en større klubb med ambisjoner.

– Rolf Daniel Vikstøl og Zlatko Tripic har spilt langs venstresid­en i Start tidligere, hva tror du om den duoen i Viking?

– Det er en bra duo som kunne spilt langs venstresid­en på de aller fleste eliteserie­lag. I Kristiansa­nd har Vikstøl fått kallenavne­t Røde-rolf. Det forteller litt om hva dere får, svarer Mathisen og smiler.

Rolf Daniel Vikstøl hadde kontrakt med Start ut årets sesong, men har fått beskjed om at han ikke blir satset på. Han sliter med en lårskade for øyeblikket og vil ikke vaere disponibel umiddelbar­t.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Rolf Daniel Vikstøl bytter fra Start til Viking. Her fra en kamp mot Strømsgods­ets Flamur Kastrati i Drammen.
FOTO: NTB SCANPIX Rolf Daniel Vikstøl bytter fra Start til Viking. Her fra en kamp mot Strømsgods­ets Flamur Kastrati i Drammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway