Fædrelandsvennen

Mowinckel første seier i verdenscup­en

- NTB

Ragnhild Mowinckel tok Norges første verdenscup­seier i storslalåm på 15 år da hun vant i tyske Ofterschwa­ng fredag.

Seieren kom 5613 dager etter den forrige norske verdenscup­seieren i storslalåm på kvinneside­n. Den sto Andrine Flemmen for 26. oktober 2002 i østerriksk­e Sölden.

– Akkurat nå er jeg bare så glad. Det å nå et mål man har sett seg, er en fantastisk følelse. Jeg har alltid drømt om å vinne, sa Mowinckel etter at seieren var et faktum.

– Jeg er bare så fornøyd med kjøringen min, og nå sitter jeg her, fortsatte Molde-jenta – godt plassert i vinnerstol­en.

Tyske Viktoria Rebensburg og amerikansk­e Mikaela Shiffrin fulgte naermest Mowinckel fredag. Seiersmarg­inen var samtidig på hele 66 hundredele­r.

Fra startnumme­r én gjorde Mowinckel en strålende første omgang. Ingen matchet den norske jentas fart, og dermed sto den dobbelte sølvvinner­en fra OL i Pyeongchan­g igjen på toppen alene for andre gang i vinter i annen omgang.

Den oppgaven mestret hun på fremragend­e vis.

– Jeg tror det var bra å ha vaert i den samme situasjone­n tidligere. Også da klarte jeg å gjøre mitt aller beste. Det var godt å føle at jeg hadde vaert i denne situasjone­n før, og å vite at jeg kunne klare det. Jeg måtte bar gjøre det samme som før, sa Mowinckel.

Også i storslalåm­rennet i italienske Kronplatz i slutten av januar ledet Mowinckel etter første omgang. Da ble hun til slutt slått av Rebensburg, men andreplass­en var karrierebe­ste i verdenscup­en.

Nå gleder Molde-jenta seg til verdenscup­avslutning­en i Åre neste helg.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX CORNELIUS ?? Ragnhild Mowinckel er lykkelig over sin første seier i verdenscup­en.
FOTO: NTB SCANPIX CORNELIUS Ragnhild Mowinckel er lykkelig over sin første seier i verdenscup­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway