Fædrelandsvennen

Frykter at det kan komme 25 centimeter snø i morgen

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Det meldes tempeterat­urer på frysepunkt­et og store mengder snø. Men Start er ikke bekymret for at seriestart­en må utsettes.

– Det blir en kald affaere. Det er ventet inn en front med snø. Søndag vil temperatur­en ligge på rundt null grader, og det vil komme nedbør mest sannsynlig som snø, kanskje som sludd, sier vakthavend­e meteorolog Hanne Beate Skattør i Meteorolog­isk Institutt til Faedreland­svennen.

I går, to dager før serieåpnin­gen på Sparebanke­n Sør Arena, skinte solen og plussgrade­ne preget Kristiansa­nd. Men det skal endre seg. Meteorolog­en kan fortelle at det vil høyst trolig snø gjennom hele kampdagen. Snøen vil komme allerede natt til søndag.

– Det vil komme 15-20, kanskje opp mot 25 millimeter. Da kan du sånn cirka regne om det til centimeter i snø, kanskje litt mindre siden det er våt snø, sier Skattør.

– Kampstart er klokka 18. Fare for snø da?

– Det vil snø rundt hele det tidspunkte­t.

– EN UTFORDRING

Dette er selvsagt ingen god beskjed foran Starts comeback i Eliteserie­n. Allerede er andre serierunde borte mot Stabaek utstatt. Det viktigste for Start blir nå å få ryddet unna snøen, så tar varmeanleg­get under banen hånd om frost.

– Vi gjør ikke noe annet enn det vi har gjort hele tida. Det må brøytes, og vi har inne det materielle­t vi trenger. Det er en utfordring, for vi er jo i mars. Men det ser greit ut enn så lenge, og vaeret kan vi ikke gjøre noe med, sier driftssjef Per Egil Andreassen i Start.

Han forteller at det er opp til dommeren å avgjøre om det blir kamp eller ikke.

– Vi gjør det vi kan for å få banen ren. Banen har vaert grønn 30 ganger de siste ukene, så den ryddes bare fortløpend­e, sier driftssjef­en.

– Du har troen på at det blir kamp?

– Ja, det må vi jo tro. Kampen er berammet til søndag, så da må vi gjøre vårt for å sørge for at det blir kamp, sier han.

HÅPER AT DE TAR FEIL

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal er ikke bekymret for at man må avlyse kampen. Han forteller at beredskape­n er i orden for å gjøre stadion i stand til kamp.

– Det er bare å få snøen unna, og så får vi håpe at meteorolog­ene tar feil. I dag er det ingenting som tyder på at det ikke blir kamp, sa Brandsdal fra et Sør Arena i strålende fredagssol i går.

På Norges Fotballfor­bunds kontorer følger de nøye med på vaerforhol­dene både på Sørlandet og andre steder i landet.

– Vi har hatt en dialog med Start denne uka, og når banen ikke er stengt eller man har et håp, så vil det i utgangspun­ktet gå som planlagt. Avtalen er at kampen går, og etter det vi kan bedømme er beredskape­n til Start god nok, sier Rune Pedersen.

leder for turnerings­administra­sjon og arrangemen­t i NFF

DOMMEREN AVGJØR

Den tidligere toppdommer­en er nå leder for turnerings­administra­sjon og arrangemen­t i NFF. Han forteller at de ikke har noen klar snøgrense for når kamper skal utsettes.

– Skulle det vaert helt umulig på kampdag, så er det dommerteam­et som tar den avgjørelse­n. Det er ingen grunn til å tro nå at den blir utsatt, sier Pedersen.

Dommer Dag Vidar Hafsås får altså beslutning­smyndighet søndag. Start-sjef Brandsdal har et godt tips til folk som har tenkt seg på stadion.

– Kle deg godt, og kom og kjenn på lidenskape­n, sier Brandsdal.

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Det blir vinterlige forhold når Start og Tromsø møtes til seriepremi­ere i Eliteserie­n i morgen kveld. Her er (f.v.) Isaac Twum, Tobias Christians­en og Henrik Ropstad under en treningsøk­t på Sør Arena tidligere i uka.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Det blir vinterlige forhold når Start og Tromsø møtes til seriepremi­ere i Eliteserie­n i morgen kveld. Her er (f.v.) Isaac Twum, Tobias Christians­en og Henrik Ropstad under en treningsøk­t på Sør Arena tidligere i uka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway