Fædrelandsvennen

På seiersjakt mot erkerivale­n

Mohamed Salah har vaert en åpenbaring for Liverpool denne sesongen. Lørdag reiser han til Old Trafford med et nytt månedens spillertro­fé i bagasjen.

- NTB

Egypteren har scoret smått utrolige 24 mål på 28 kamper i Premier League denne sesongen og vil vaere blant de heteste kandidaten­e når årets spiller-tittelen skal deles ut ved serieslutt.

Fredag ble han kåret til månedens spiller for februar, hans andre månedens spiller-trofé denne sesongen.

Den tidligere Chelsea- og Roma-spilleren har tatt Premier League med storm, og blir en svaert viktig brikke når Liverpool møter Manchester United borte i tidligkamp­en lørdag.

RIVALISERI­NG

Verken han, Sadio Mané eller Roberto Firmino maktet å finne veien til nettmasken­e da det endte 0-0 på Anfield i det omvendte oppgjøret, i en kamp Manchester United-manager José Mourinho var godt fornøyd med å få med seg ett poeng fra.

I tillegg til den underligge­nde rivaliseri­ngen mellom de to storklubbe­ne, kniver de også denne sesongen om sølvplasse­n i Premier League.

Manchester United på annenplass er kun to poeng foran Merseyside-laget, og i så måte kan Mourinho leve mer med et uavgjortre­sultat lørdag enn hva Klopp kan.

Dersom man ser på den innbyrdes statistikk­en, er det imidlertid uavgjort som blinker seg ut. De tre siste Premier Leagueoppg­jørene mellom lagene har endt 0-0, 1-1 og 0-0. Tar man med 1-1-kampen i europaliga­en i 2016 vitner det om to klubber med respekt for hverandre og som ikke tar unødige sjanser offensivt for å komme i ubalanse.

Situasjone­n rundt hvilken klubb som er i førersetet om sølvplasse­n kunne imidlertid vaert annerledes om forrige serierunde­s oppgjør mellom Crystal Palace og Manchester United var et par minutter kortere.

Nemanja Matic’ matchvinne­rscoring ett minutt på overtid sørget for 3-2-seier og at Mourinhos lag fortsatt er foran Liverpool på tabellen. Dersom kampen hadde endt 2-2, ville Liverpool vaert foran på målforskje­ll.

TO TAP PÅ 21 KAMPER

Merseyside-laget er på sin side i kjempeform. Klopps lag hadde få problemer med å avansere til mesterliga­ens kvartfinal­e på bekostning av Porto, og laget har kun to tap på de 21 siste seriekampe­ne.

Sist ble Newcastle slått komfortabe­lt 2-0, men mot Manchester United må én av verdens beste, om ikke den beste, keepere overlistes.

David de Gea har framstått naermest som en menneskeli­g mur for Manchester United denne sesongen, og i forrige serierunde holdt han laget inne i kampen med en helt vanvittig redning på en heading fra tidligere Liverpool-spiller Christian Benteke.

I motsatt bur lørdag står Loris Karius. Tyskeren har framstått svaert usikker denne sesongen, men synes å ha fått langt mer selvtillit etter å ha blitt forfremmet til fast førstelags­keeper. Mot Newcastle viste han noe av hva som bor i ham da han lå horisontal­t helt oppe i krysset og reddet et skudd fra Mohamed Diamé.

 ?? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ?? Mohamed Salah er Liverpools største stjerne, og i dag skal han gjøre livet surt for erkerival Manchester United på Old Trafford.
FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX Mohamed Salah er Liverpools største stjerne, og i dag skal han gjøre livet surt for erkerival Manchester United på Old Trafford.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway