Fædrelandsvennen

Tre sørlending­er klare for show

Sjansen for en sørlandsk vinner er større enn på mange år når det er duket for den 56. utgaven av Melodi Gran Prix i kveld.

- TEKST: MARIE N. KALVEHAGEN marie.kalvehagen@fvn.no

Stemningen er god når vi møter Alejandro Fuentes (30), Tom Hugo Hermansen (38) og Kjetil Mørland (37). Man skulle ikke tro de var konkurrent­er.

– Vinner Alejandro eller Kjetil, får jeg heller legge inn en søknad om koring, sier Tom Hugo.

Med hele tre av ti sørlending­er i finalen, er sjansen for at det kan bli en sørlending som får represente­re Norge i Eurovision Song Contest i mai til stede.

– Etter jeg fikk min sønn har jeg laert hvor viktig det er å leve i nuet, så jeg gidder ikke bruke krefter på å vaere nervøs. Jeg tror dette blir knall, sier Fuentes.

TRE år SIDEN SIST

Selv om samtlige er godt kjent med musikerliv­et, er det kun Mørland som tidligere har kjent på følelsen av en Mgp-seier.

– Det føles godt å vaere tilbake etter tre år, det har blitt mye mimring, sier Grimstad-gutten som vant MGP sammen med Debrah Scott i 2014.

Denne gangen synger Mørland imidlertid ikke selv, men har skrevet låten «Who We Are» som framføres av artisten Rebecca.

– I dag våknet hun med litt hes stemme, men jeg satser på at det løser med litt ingefaer-te, sier han.

GARANTERER ET SHOW

Kristiansa­nderne Fuentes og Tom Hugo sier at de fortsatt har stemmen i behold og lover et storslått show Mgp-kvelden.

– Noen synes kanskje det er litt vågalt at jeg har valgt å synge på spansk, men musikk er musikk om du spør meg. Jeg har ingen innøvd dans, men det blir nok litt løse hofter, sier Fuentes som skal framføre låten «Tengo Otra».

Sørlending­ene har ikke lov å avsløre verken kostyme eller sceneshow, men også Tom Hugo garanterer et show.

– Låten min «I Like I Like I Like» handler om å danse, så dans blir det uansett. Så går jeg for en få fram litt sommerføle­lse, med friske farger, sier han.

Mens Mørlands britiske kone skal arrangere Mgp-fest hjemme i huset deres i Brighton, har Tom Hugos partner og venner tatt turen fra Berlin, og Fuentes kone kommer fra Kristiansa­nd.

– Det blir en hel haug med Kristiansa­ndere i salen. Jeg setter stor pris på støtten jeg får fra de hjemme, sier Fuentes.

RYBAK STØRSTE KONKURRENT

Vinneren av MGP kåres av seerne sammen med internasjo­nale jurygruppe­r som teller 50 prosent hver.

– Hvem anser dere som den største konkurrent­en?

– Jeg tror jeg kan snakke for alle når jeg sier Aleksander Rybak, han gjør jo et comeback fra en seier i Eurovision, sier Fuentes.

– Det er ingen tvil om at Rybak er dyktig. Han spretter rundt på scenen så lett som bare det, sier Mørland.

– Men til og med Northug gikk på en smell da han gikk for comeback, så det er likevel håp, legger Tom Hugo til.

– Er det noe dere frykter for lørdagskve­lden?

– Nei egentlig ikke, så lenge ikke apehjernen tar kontroll over den rasjonelle delen, skal det nok gå fint, sier Tom Hugo.

TRE RUNDER

Mgp-kvelden har totalt tre runder. I første runde blir ti finalister til fire, deretter fire til to. Kvelden avsluttes med en avgjørende gullfinale.

– Tenk så kult om det blir kun sørlending­er i de to siste finalene, sier Mørland.

– Er det noe dere vil si til folk på Sørlandet i forkant av showet?

– Det er lov å stemme flere ganger og på flere deltagere. Så vi satser på at sørlending­ene viser hvor inkluderen­de de er, og stemmer på oss alle, sier Tom Hugo og legger til at han håper alle som tidligere har kommet for å se han på «Sommer på Torvet» skrur på tvskjermen lørdag kveld.

Fuentes har ennå til gode å opptre på «Sommer på Torvet», men kan imidlertid love som følger: – Vinner jeg MGP i år, så kommer jeg!

 ?? FOTO: BRIAN CLIFF OLGUIN ?? Alejandro Fuentes er godt kjent med musikkonku­rranser, og kom blant annet på tredjeplas­s i Idol i 2005: – Det verste med denne jobben er at jeg må reise fra min to år gamle sønn. Heldigvis har vi muligheten til facetime, sier Fuentes.
FOTO: BRIAN CLIFF OLGUIN Alejandro Fuentes er godt kjent med musikkonku­rranser, og kom blant annet på tredjeplas­s i Idol i 2005: – Det verste med denne jobben er at jeg må reise fra min to år gamle sønn. Heldigvis har vi muligheten til facetime, sier Fuentes.
 ?? FOTO: BRIAN CLIFF OLGUIN ?? Tom Hugo Hermansen bor for tiden i Berlin sammen med sin partner: – Jeg har en del tyske fans som kommer med Kiel-båten i morgen for å høre på meg, det er litt moro, sier han.
FOTO: BRIAN CLIFF OLGUIN Tom Hugo Hermansen bor for tiden i Berlin sammen med sin partner: – Jeg har en del tyske fans som kommer med Kiel-båten i morgen for å høre på meg, det er litt moro, sier han.
 ?? FOTO: BRIAN CLIFF OLGUIN ?? Kjetil Mørland fra Grimstad vant MGP i 2014, men stiller i år som låtskriver: - Det gjør selvsagt at jeg er langt mer avslappet denne gangen. Jeg var til og med på konsert i går, sier han.
FOTO: BRIAN CLIFF OLGUIN Kjetil Mørland fra Grimstad vant MGP i 2014, men stiller i år som låtskriver: - Det gjør selvsagt at jeg er langt mer avslappet denne gangen. Jeg var til og med på konsert i går, sier han.
 ?? FOTO: BRIAN CLIFF OLGUIN ?? Årets programled­ere for MGP er Kåre Magnus Bergh og Silya Nymoen. Her under en øving fredag kveld.
FOTO: BRIAN CLIFF OLGUIN Årets programled­ere for MGP er Kåre Magnus Bergh og Silya Nymoen. Her under en øving fredag kveld.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway