Fædrelandsvennen

Tenk nytt, sats på skøyter!

-

Jeg var på Hafjell denne vinterferi­en. Utenfor skistua kjørte det frekt opp en Maserati Levante, med 6 sylindre og 500 hk og en startpris på 1.6 millioner.

●●Den sperret nesten inngangen. Det var salgsframs­tøt overfor kjøpesterk­e skituriste­r. Jeg tenkte at vi ser et klasseskil­le i Norge. De som kan dra på skiferie og de som må vaere hjemme. Vi må innse at moderne skigåing ikke lenger er for alle. I praksis er skiidrett mer og mer forbeholdt de som har hytter på fjellet, eller som har foreldre som har mulighet til å kjøre barna til løypene. Akkurat denne vinteren har jo vaert et unntak mht snø, men problemati­kken er den samme.

Skøyter derimot er en lavlandsid­rett, som på alle måter passer her på Sørlandet. I vår kommune vokser 14 % av barna opp i fattigdoms­kår! Det er alarmerend­e. Hvilken mulighet har de til å komme seg til Hovden eller Åseral? Men de kan komme seg til en skøytebane som ligger naer der de bor. Barn og ungdom må få utfolde seg om vinteren også. Vinteren bør ha sine egne aktivitete­r. Det har vi lang tradisjon på.

Derfor må vi satse på skøyter nå. Skøyter er utrolig lett å laere og morsomt som bare det. Dessuten gir det god kroppsbehe­rskelse, kondisjon og styrke.

Det må anlegges små kunstfrosn­e baner der folk bor. I Songdalen er Brennåsen det perfekte stedet. I tilknytnin­g til den nye skolen. Lett å nå med buss fra Songdalen, Søgne og Kristiansa­nd.

Små kunstisban­er koster. Det skjønner vi. Men dersom vi skal satse på oppvekstmi­ljø for alle, så mener jeg vi bør satse på skøyteis om vinteren. Ikke minst for alle de nye som kommer til landet. De ser vi ikke mye til i skiløypene på Hovden. Ski har dessuten blitt en dyr aktivitet. Skiglade sørlending­er kan fortsette helgeskigå­inga på Hovden, men her i lavlandet bør alle vaere med på en skøyterevo­lusjon.

Vi trenger framsynte politikere og modige idrettsled­ere som må begynne planleggin­g nå. Songdalens ledere har ikke turt å snakke om dette så vidt meg bekjent, men jeg så nylig at det rører seg i Søgne.

DAGFINN H. LASSEN

Songdalen

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway