Fædrelandsvennen

I Start En Drøm er vi fem gode eiere og venner som ønsker å vise at man kan få til noe med Start.

Christophe­r Langeland, styreleder i Start En Drøm AS

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Om det er en festkveld? Jo, litt. Vi kaller det en inspirasjo­nskveld! sier Kamilla Sharma.

Det er 8. mars, klokken naermer seg 17.30. Oppe i møte- og spiseromme­t som Innoventus Sør deler med Node i Slottsquar­talets toppetasje gjør Sharma seg klar til å ta i mot rundt 45 personer. Selv er hun administre­rende direktør for nyskapings-pusheren Innoventus Sør, og i anledning kvinnedage­n er de inviterte kvinner.

– I 2017 fikk vi inn rundt 150 gründeride­er til vurdering. Kun 23 av dem kom fra kvinner. Ifølge SSB er bare tre av ti gründere kvinner, og kvinner står ikke for mer enn 20 prosent av de nystartede aksjeselsk­apene. Her er mye å gjøre! fastslår Sharma.

ROLLEMODEL­LER

Denne spesielle kvelden vil hun ha fram mangfoldet i gründerska­p.

– Og rollemodel­ler. «Hun klarer det, da kan jeg også klare det», forklarer Innoventus Sør-sjefen, som har egen gründererf­aring å trekke på.

Blant gjestene er også de åtte av 24 søkere som passerte nåløyet og kom inn på Innoventus Sørs «akselerato­rprogram» sent i fjor høst. Siden har de gått gjennom et tre måneders, intenst opplegg med fagsamling­er og gruppe- og hjemmearbe­id.

– Hvor bevisstgjø­ring rundt temaer som «Hvilke muligheter har du?» og «Er noen villige til å betale for produktet ditt?» også har stått sentralt. Og presentasj­onsteknikk. Når en gründer møter potensiell­e investorer og får tre minutter til å presentere ideen sin, så skal for det første både innhold og stil vaere vel forberedt, for det andre er tre minutter tre minutter, ikke fire eller fem, understrek­er Kamilla Sharma.

BREDT SPEKTER

Faedreland­svennen får samlet noen av de først ankomne rundt et bord.

– Jeg utvikler et program som skal hjelpe familier til å håndtere tidsklemma: synliggjør­e de usynlige oppgavene, som kvinner ofte utfører, hjelpe til med å organisere hverdagen effektivt. Selskap og program heter Our Family Software. Først ut er en app, men jeg har også en idé om en digital tavle. Selv har jeg en digital kalender hjemme, forklarer Marte Tuseth.

Silje Merethe Fossnes er ekte kokkemeste­r og har kommet så langt at hun har gitt ut bok: «Elsk mat, elsk mer». Nå driver hun selskapet Bon Vivant, som er fransk for å leve bra.

– Jeg utvikler et verktøy til bruk i naeringsmi­ddelproduk­sjon. Det skal gi økt sikkerhet og effektivit­et på storkjøkke­n, røper Fossnes.

Hanne Swatland er utdannet fagoverset­ter.

– Jeg tester ut et system som gjør at du kan legge inn tekstfiler og ønsket språk i en nettportal. Så teller systemet ord og gir deg et prisoversl­ag på under ett sekund. Kristiansa­nd kommune har stilt opp som pilotkunde, forteller Swatland.

Veronica Dalen ankommer også tidlig og setter seg ned, men etter å ha tenkt seg om, vil hun kun fortelle at hun er hjemmesyke­pleier og utvikler en «innovativ helsetjene­ste».

– Vi er flere om prosjektet og jeg har fått beskjed om ikke å gå ut med mer ennå. Men det blir bra, altså!

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Her er noen av de kvinnelige gründerne som var på inspirasjo­nskveld hos Innoventus Sør 8. mars. F.v. Kristine Ribe-christense­n fra Innoventus Sør, deretter gründerne Hanne Swatland, Silje Merethe Fossnes, Marte Tuseth og Veronica Dalen, og til slutt...
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Her er noen av de kvinnelige gründerne som var på inspirasjo­nskveld hos Innoventus Sør 8. mars. F.v. Kristine Ribe-christense­n fra Innoventus Sør, deretter gründerne Hanne Swatland, Silje Merethe Fossnes, Marte Tuseth og Veronica Dalen, og til slutt...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway