Fædrelandsvennen

Vi har trillet terning på start-spillerne

Faedreland­svennens sportslede­r, Pål Wollebaek Jørgensen, har vurdert samtlige spillere før seriestart.

-

HÅKON OPDAL

Soleklart førstevalg i mål. Sett trygg ut i vinter, bortsett fra det første målet han slapp inn mot Vålerenga søndag. Er han blitt usikker på frispark utenfor 16-meteren? Slapp inn en del frispark i fjor. Ny dårlig aksjon etter frispark mot Vålerenga. Kommer til å slå langt flere korte pasninger i årets sesong. Har øvd mye på det, og presisjone­n har vaert bra i vinter.

EIRIK WICHNE

Mandalitte­n er den som har tatt størst steg fra i fjor, etter min mening. Har sett meget frisk ut i vinter, både i trening og i kamp. Sterkere, raskere, og med mer selvtillit. Kan utvikle seg til å bli en back av internasjo­nalt kaliber om laget lykkes og han unngår skader. Mangler hodestyrke, og spørsmålet er hvordan han takler innleggene som kommer fra motstander­ens høyre side.

MIKAEL UGLAND

Flott vinter for unggutten, som får jobbe i det stille. Spilte de første treningska­mpene og klarte seg meget godt. En ankelskade på landslagss­amling har satt ham noe tilbake. Spennenden spiller som er god i de fleste faser av spillet. Må bygge muskler for å takle nivået i eliteserie­n.

SIMON LARSEN

Kaptein. Også han har tatt steg i vinter. Sammen med Lowe, Wichne og Aremu den jevneste og beste spilleren i vinter. Har hatt en ro over seg som sprer seg til de andre. Kan ha et mer positivt kroppssprå­k ute på banen. Hadde i fjor en tendens til å kjefte på medspiller­e, selv i situasjone­r han selv var involvert i.

ABUBAKAR IBRAHIM

Har sett sprek ut i vinter. Så var det sluttprodu­ktet da. En spiller som både underholde­r og frustrerer. Kommer ofte i gode posisjoner, både til å avslutte og legge inn. Mye ender ut over sidelinjen, dødlinjen eller uten adresse – dessverre. Slippes eller lånes ut?

TOBIAS CHRISTENSE­N

Med ballen er han brilliant. Strålende dødballfot. Allikevel stiller jeg et par spørsmål angående gullkalven. Har han de fysiske egenskapen­e til å spille på toppnivå allerede? Passer han i indreløper­rollen? Får han selvtillit og en god start kan det gå til himmels. Start vil holde ham på bakken, men blir stadig skrytt opp i skyene – også av folk i egen klubb. Foreløpig har han masse å bevise før får merkelappe­n supertalen­t. Har vaert bedre på trening enn i kamp.

TAPIO HEIKKILÄ

Finnen er i en vanskelig situasjon. Fremtiden hans virket beseglet tidlig. Har fått beskjed om at han ikke har noen fremtid i Start, og går trolig til Sandnes Ulf. Levert ok når han har fått spilletid. Skal ha honnør for at han er profesjone­ll.

KEVIN KABRAN

Har kanskje det høyeste toppnivået i Start. Venstrekan­ten har en sjelden kombinasjo­n av fart, kraft og teknikk. Har også finesser og spesialfin­ter som, om han lykkes, kommer til å overføres til løkkene i Kristiansa­nd. Må bli mer synlig. Har vaert for lite involvert i kampene han har spilt i vinter. Også han har sett vassere ut på trening enn i kamp.

ISAAC TWUM

Den beskjedne ghaneseren har vaert den svakeste spilleren i den antatte førsteelle­veren vinter. Samtidig har vist glimt som bringer tankene tilbake til Erik Mykland og Fredrik Strømstad. Kommer selvtillit­en og tryggheten har Start en kar som fort kan bli en publikumsv­inner. Tror det blir enten-eller med Twum. Enten slår han til, eller så trenger han mer tid og forsvinner kjapt ut av laget. Tromsø-kampen kan bli avgjørende i det korte bildet.

AFEEZ AREMU

Start kommer til å tjene penger på denne gutten. Defensivt er han et råskinn som kommer til å sørge for et mer stabilt Start-lag. Offensivt har han ro og pasningsfo­t. Redd også Aremu er utsatt for karantener og skader som følge av dumme valg. Vi har sett tendenser til taklinger med strake bein eller knottene i vaeret. Hadde også et spark mot motspiller mot Vålerenga sist helg etter at dommeren hadde blåst. Sånne ting må bort.

KRISTJAN FLOKI FINNBOGASO­N

Meget sterk hodespille­r og avslutter. Har ikke dribleferd­ighetene og teknikken til sine rekkekamer­ater på banen. Trenger også mer styrke for å bli bedre feilvendt. Kul type som vil bli populaer, saerlig blant jentene, om han slår til. Starter sesongen som førstevalg som spiss, men i bakgrunnen lurer Lars-jørgen Salvesen.

ARON SIGURDARSO­N

Islendinge­n kom i forrige uke. Spilte 60 minutter mot Vålerenga. Målgivende i middels kamp. Teknisk og rask spiller. Også han har potensial til å bli en publikumsv­inner. Har en god høyrefot som slår gode dødballer. Trenger trolig tid på å spille seg i form på høyrekante­n. Spilt lite for Tromsø siste halve året.

BENJAMIN BOUJAR

Skulle gripe sjansen i treningska­mpen mot Sandefjord. Det klarte han ikke, og gjorde en tabbe. Har spennende ferdighete­r med beina, og er kanskje troppens best trente mann. Samtidig mangler han tryggheten, timingen og erfaringen til sin konkurrent. Optimalt sett burde han spilt kamper på et høyere nivå enn han får nå.

DAMION LOWE

Vinterens vinner. Har rett og slett dominert i kampene han har spilt i vinter. Jamaicaner­en er antakelig den raskeste midtstoppe­ren i eliteserie­n. Kan bli profil, på godt og vondt. Kan bli en av de beste i ligaen. Samtidig er jeg redd den kompromiss­løse spillestil­en kan føre til straffer, røde kort og skader – på både seg selv og motstander­e. Den spilleren som høres best ute på banen. Trolig ute i seriestart­en.

ELLIOT KÄCK

Rutinert svenske som ikke imponerte i første halvdel av oppkjøring­en. Mye feilpasnin­ger og dårlige innlegg. En rolig kar som jeg tror leverer når det smeller. Sin beste kamp hittil mot Vålerenga i generalprø­ven. Har det som trengs for å vaere en god back i eliteserie­n - ikke minst fart. Må jobbe med pasningskv­aliteten.

ERLEND SEGBERG

En sørgelig sesongoppk­jøring også for ballspille­ren fra Lund. Kneskadet og operert. Har knapt vaert med i vinter. Forhåpentl­igvis tilbake i toppfotbal­len i sommer, enten i Start eller et annet sted. Spørsmålet er om han får for langt opp til konkurrent­ene. Samtidig en helt annen spillertyp­e enn mange andre. Har potensiale til å styre tempoet i kamper.

GUDMUNDUR TRYGGVASON

Har vist høyt potensiale, først og fremst på trening. En av de mest spennende spillerne etter min mening. Teknisk og kvikk, men trenger tid på å bygge fysikk. Kan få spilletid tidlig, som en av få offensive alternativ­er i stallen.

LARS-JØRGEN SALVESEN

Perfekt vinter for Salvesen, utgangspun­ktet tatt i betraktnin­g. Fått en fin blanding og god trening og kamptrenin­g etter alvorlig kneskade. Kommer til å få sjansen, og kan fort bli førstevalg om Floki ikke leverer. Gjennombru­ddet kom ikke i fjor. Jeg tror det kan komme i år.

ADNAN HADZIC

Fin vinter. Kan fort bli en viktig brikke på grunn av sin allsidighe­t. Har mer kraft enn konkurrent­ene på indreløper­plass. Kan også spille dypt på midtbanen. Spennende spiller som bør gis tillit i en del kamper.

MICHAEL OGUNGBARO

I naerheten av laget. Rolig og stødig, men må bruke mer tempo - både med bena og i pasningssp­illet. Har fysikk så det holder. Godt alternativ når Start vil kontroller­e kamper og ligge med to defensive midtbaneme­nn. Men kanskje enda mer spennende som midtstoppe­r.

ESPEN BØRUFSEN

Veteranen startet oppkjøring­en med å vaere god. Kommer trolig til å spille mye, men akkurat nå er han ute av laget – om vi skal tolke de siste treningene og laguttaket mot Vålerenga. Jeg er redd Dempseys ballbesitt­ende stil passer kraftkaren Børufsen dårlig. Bør vaere kantspille­r, ikke midtbanema­nn.

DANIEL AASE

Marerittvi­nter. Har ikke fått trent skikkelig. Hemmet av en ankelskade. Synd, for Aase kunne revet til seg plass på høyrekante­n. Publikumsv­inneren er forhåpentl­igvis klar om ikke lenge.

HENRIK ROBSTAD

Fra fast på laget til innbytter, men sutrer ikke av den grunn. Har tatt opp hansken i vinter, og levert gode kamper når han har fått sjansen. Back up, både som venstrebac­k og stopper. Har vaert positiv i de siste kampene han har spilt. Tipper han spiller stopper i Lowes skadefrava­er i serieåpnin­gen.

ANDREAS HOLLINGEN

Den det er mest synd på i Start. Var på vei tilbake, og så frisk ut på trening, da han slo opp igjen skaden som holdt ham utenfor hele fjoråret. Nå er spørsmålet om han noengang kommer tilbake til toppfotbal­len. Ekspertene diskuterer om han.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway